Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Coaliția pentru Familie acuză HotNews de dezinformare

in Diverse/Educational/ExtraNews de

   Sub titlul „Presa continuă campania de dezinformări și minciuni la adresa Coaliției pentru Familie„, organizaţia care militează pentru menţionarea în Constituţie a faptului că familia este compusă dintr-un bărbat şi o femeie acuză pagina de ştiri HotNews de manipulare şi dezinformare.

   „Hotnews a publicat sub titlul „Solutii la problemele familiilor romanesti, propuse de organizatia Coalitia Pentru Familie” extrase dintr-un document conținând opinii colectate de la circa 100 de familii în cursul unei consultări care a avut loc în toamna anului 2015. Consultarea și-a propus identificarea problemelor acute cu care se confruntă familia românească, în vederea formulării unui set de politici publice. Ulterior consultării, Coaliția pentru Familie și-a asumat public O PARTE dintre măsurile propuse, prin programul intitulat „Măsuri pentru politici publice privind familia – 50 de propuneri”, lansat în luna martie 2016„, spune iomunicatul CpF.

Coaliţia pentru Familie acuză HotNews ocolește documentul oficial, asumat de Coaliție, în schimb îl prezintă ca fiind „solutii propuse de organizatia Coalitia Pentru Familie” pe cel care sintetizează răspunsurile oferite de familiile consultate, deși nu doar că între cele două există diferențe evidente, dar ele sunt radical diferite prin scopul lor„, menţionând aici propunerile care nu se regăsesc în programul de politici publice, dar pe care HotNews le prezintă ca fiind ale Coaliției pentru Familie”: interdicția persoanelor singure de a adopta, interzicerea divorțului administrativ (la notar), descurajarea/ restrictionarea avorturilor şi interzicerea cercetarii pe embrionul uman.

Coaliţia acuză HotNews că doreşte construiască acestei organizaţii o imagine de „extremistă, îndreptată contra drepturilor și libertățilorşi că „nu își face datoria minimă de a ne solicita un punct de vedere înainte de publicarea unui articolşi avertizează că îşi rezervă „dreptul de a lua măsurile care se impun, inclusiv în plan legal„.

La puţin timp după publicarea poziţiei Coaliţiei pentru gamilie, „ştirea” celor de la HotNews a apărut cu modificările apărute în dreptul la replică. (foto: pagina facebook Coaliţia pentru Familie)

Ultimile din

Mergi la SUS