Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

CLIPE DE GROAZĂ la LONDRA! Peste 200 de pompieri se luptă cu flăcările! Detalii despre numărul victimelor și cauzele INCENDIULUI DEVASTATOR

in Extern de

Un incendiu uriaş a cuprins în această dimineaţă un întreg bloc de locuinţe din nord-vestul Londrei. Primele apeluri de urgenţă au fost făcute în jurul orei locale 1:00 (3:00 ora României). Potrivit BBC, blocul este în pericol să se prăbușească.

Incendiul a fost anuntat la pompieri in jurul orei locale 01.00, 3.00 ora Romaniei, iar in scurt timp flacarile cuprinsesera intregul turn. Martori citati de presa spun ca au vazut oameni sarind din turn si ca ieseau flacari de la fiecare fereastra.

Cel putin 200 de pompieri si 40 de auto speciale au fost mobilizate sa lupte cu flacarile. Deocamdata, autoritatile nu au spus daca in incendiu sunt raniti sau decedati.

Stim ca a existat o operatiune de evacuare a cladirii, dar nu este clar cat de avansat era incendiul cand a inceput evacuarea si daca exista sau nu oameni care se aflau in interior si nu au putut iesi.

Exista informatii neconfirmate deocamdata ca nu toti cei din cladire au reusit sa iasa.

Dany Cotton, sefa Departamentului de Pompieri din Londra, a declarat: „Acesta este un eveniment fara precedent. In 29 de ani de cand sunt pompier nu am mai vazut un incident de asemenea proportii. Pompierii muncesc din greu in acest moment.

Este un incendiu major, care a cuprins toate etajele cladirii. Avem peste 200 de pompieri care intervin in acest moment, cu 40 de autospeciale si 14 echipaje de salvare. Primul apel care a anuntat focul a fost primit la ora 12:54 (2:54 – ora Romaniei). Echipajele noastre au ajuns la fata locului in mai putin de 6 minute”, a declarat Dany Cotton.

Dany Cotton, sefa pompierilor londonezi a confirmat ca 30 de oameni au ajuns la spital si ca exista persoane decedate, insa nu poate preciza numarul acestora.

„Cauzele incendiului nu sunt cunoscute in acest moment”, a mai spus Dany Cotton.

Politia a transformat o biserica din apropierea incendiului din vestul Londrei intr-un centru improvizat de evacuare, relateaza The Associated Press.

O femeie in lacrimi a venit la biserica in cautarea surorii ei, care locuia in cladirea cu 24 de etaje care a luat foc. Oficialii prezenti la biserica nu au avut ce informatii sa-i dea. Ei afirma ca 30 de persoane au fost conduse la spitale, dar era neclar daca persoane erau prinse inauntrul imobilului.

Multe persoane erau in scaune cu rotile la Biserica St. Clement si au fost aduse din cladiri adiacente evacuate de pompieri de teama extinderii incendiului. Hugo Zarey, care locuieste intr-una dintre aceste cladiri spune ca a auzit galagie afara, dupa care politia a batut la usa sa si i-a ordonat sa evacueze. El a apreciat ca este ingrozitor, dar ca oamenii au fost bine primiti.

Potrivit unor documente, citate de AFP, un grup de locatari s-a plâns încă din urmă cu un an, în mod repetat, de starea clădirii şi de posibilitatea declanşării unui incendiu, de cantitatea de gunoi acumulat în urma lucrărilor succesive la blocul turn. „Această problemă este deosebit de critică, deoarece exista o singură intrare şi ieşire la Turnul Grenfell în timpul lucrărilor de renovare“, scria pe blogul lor grupul de acţiune Grenfell.   „Riscul izbucnirii unui incendiu în părţile comune ale imobilului este greu de imaginat, pentru că atunci oamenii ar fi prinşi în clădire, fără nicio posibilitate de scăpare“, mai scria pe blog grupul de acţiune Grenfell.

„Pompierii echipaţi cu un aparate de respiraţie intervin extrem de greu, în condiţii foarte dificile pentru a controla acest foc“, a declarat Dan Daly, comandantul brigăzii de pompieri din Londra.   Poliţia încearcă să evacueze şi unele clădiri şi case învecinate ameninţate de căderea unor bucăţi din imobilul în flăcări, potrivit unui jurnalist AFP aflat la faţa locului.   Scriitorul şi actorul britanic Tim Downie, care locuieşte în zonă, şi-a exprimat „oroarea“ . „Întreaga clădire este distrusă de foc. Este doar o chestiune de timp înainte să se prăbuşeşască turnul“, a spus el.

Imagini LIVE cu incendiul de la Londra Autoritatile au confirmat ca 30 de oameni au ajuns la spital –> https://goo.gl/AxdG23

Posted by StirileProTV on 13 Iunie 2017

Ambulante au fost trimise sa intervina la incendiul de la Grenfell Tower, in nordul Londrei, relateaza The Associated Pres, iar primarul capitalei britanice Sadiq Khan a anuntat ca s-a declarat un ”incident major”, scrie BBC News.

Serviciul londonez de ambulanta anuntat ca a trimis 20 de echipaje de ambulanta la incendiu. Politia a anuntat anterior ca doua persoane au primit ingrijiri dupa ce au inhalat fum.

Informatii despre interventia ambulantelor nu erau disponibile, precizeaza AP. Politia a anuntat anterior ca locuitori erau evacuati in continuare din cladire miercuri dimineata. Persoane au fost blocate de incendiu, iar locuitori strigau disperati dupa ajutor de la ferestre situate la etajele superioare, in timp ce incendiul se extindea, potrivit unor publicatii, scrie Reuters. Reuters precizeaza nu a putut sa confirme aceste informatii. O martora a declarat pentru Reuters ca se teme ca nu toti locuitorii au scapat de foc. Unii au fost evacuati in pijama.

”Un numar de persoane primesc ingrijiri in urma unor diverse rani”, a anuntat politia, adaugand ca ”locuitori continua sa fie evacuati din blocul turn in flacari”.

Focul arde de peste trei ore si a cuprins aproape toate cele 27 de etaje ale blocului turn. Ambulanta ii indeamna in acest comunicat pe locuitorii din zona sa inchida ferestrele si usile din cauza fumului. Patruzeci de vehicule de pompieri luptau impotriva incendiului. Metroul londonez a anuntat ca liniile Hammersmith, City si Circle au fost inchise intre Edgware Road si Hammersmith din cauza incendiului, potrivit BBC.

 

Mergi la SUS