Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

După Trump, Iohannis se întâlneşte cu Merkel şi Macron

in Extern/ExtraNews/Politic de

   După vizita în Statele Unite şi întâlnirea cu preledintele Donald Trump, preşedintele Klaus Iohannis va pleca, între 19 şi 21 iunie, în Germania, unde se va întâlni cu cancelarul german Angela Merkel şi cu președintele Germaniei.

   După aceea, Iohannis se va afla, pe 22 și 23 iunie, la Bruxelles, unde are o întâlnire cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Mădălina Dobrovolschi.

   În Germania, Iohannis va fi va fi prezent, ca invitat de onoare, la o ceremonie de comemorare a victimelor refugiului și expulzării care va avea loc pe 20 iunie, la Berlin, la Muzeul Istoric German, Vizita este prilejuită de împlinirea a 50 de ani de la debutul relațiilor diplomatice româno-germane la nivel de ambasade, 25 de ani de la momentul semnării acordului tratatului de cooperare și parteneriat în Europa RomâniaGermania și 10 ani de la intrarea României în Uniunea Europeană.

   Președintele României va fi prezent, după aceea, pe 22 și 23 iunie, la Bruxelles, unde va participa la Reuniunea de vară a Consiliului European. La această întâlnire a șefilor de stat și de guvern ai țările membre din Uniunea Europeană vor fi abordate teme ca migrația, securitatea și apărarea, locurile de muncă, creșterea economică și competitivitate și se vor analiza ultimele evoluții în ceea ce înseamnă procesul de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană. Aici, Iohannis va avea o întrevedere cu omologul său francez, Emmanuel Macron. (foto: presidency.ro)

Mergi la SUS