Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

China, în încercarea de a reduce poluarea, are în plan să construiască unul dintre primele ”orașe pădure” din lume

in Diverse/ExtraNews de

Acest oraș verde se va construi în sudul Chinei, iar Biroul de Urbanism al Municipiului Liuzhou a aprobat planul îndrăzneț proiectat de firma italiană Stefano Boeri Architetti, însă finalizarea proiectului este departe, deoarece construcția va începe în 2020, după cum arată CNN Style.
Cartierul autonom însumând 342 de acri va cuprinde mai mult de 70 de clădiri( inclusiv case, spitale, hoteluri, școli și birouri ), toate acestea fiind acoperite de 40.000 de copaci și aproape un milion de plante. În final, aproape 30.000 de oameni ar putea locui în orașul Forest City.
Stefano Boeri a declarat că „Orașul pădure” este primul experiment al mediului urban care chiar încearcă să găsească un echilibru cu natura.


„Forest City”, odată finalizat, va absorbi datorită copacilor și plantelor sale aproape 10.000 de tone de dioxid de carbon și 57 de tone de poluanți pe an și va produce 900 de tone de oxigen pe an, reducând în același timp temperatura aerului și oferind un nou habitat pentru speciile sălbatice strămutate.
Energie regenerabilă pentru alimentarea clădirilor va fi captată cu ajutorul panourile solare de pe acoperișuri iar energia geotermala va acționa aerul condiționat.
Forma curbă a clădirilor amplasate sub copaci va da ceea ce Boeri numește „poetica arhitecturii” și va crea ideea de „un loc în care natura curge”.

Ultimile din

Mergi la SUS