Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Cel mai simplu exerciţiu de respiraţie care îţi îmbunătăţeşte funcţiile creierului

in Sanatate de

Un simplu exercitiu de respiratie poate face creierul sa-si imbunatateasca functiile. Fie ca vorbim de eliminarea stresului, reechilibrare emotionala sau revitalizare, yoghinii sunt de parere ca nasul este conectat direct la creier si la sistemul nervos.

Daca ochii sunt poarta de acces spre sufletul omului, trebuie sa stiti ca nasul este conectat direct la creier si la sistemul nervos. Yoghinii spun ca respiratia controlata ajuta la pastrarea creierului si a corpului fericit prin tehnici adecvate, scrie spasique.com. Una dintre aceste tehnici este si respirata alternativa, un ritual terapeutic calmant, care ajuta la restabilirea echilibrului interior, eliberarea de stres si calmarea sistemului nervos.
Chiar si doar 2 minute de respiratie alternativa poate face minuni. Dupa cum sugereaza chiar numele, exercitiul isi propune asigurarea unei respiratii corecte si punerea in functiune a ambelor nari. Cand respiram, avem tendinta sa facem acest lucru doar cu o nara, asa ca trebuie sa invatam sa echilibram balanta, pentru a putea avea rezultate cat mai bune.

5 obiceiuri care te fac mai desteapta Exercitiul de respiratie alternativa:

Pasul 1: Utilizati degetul mare pentru a inchide nara dreapta.

Pasul 2: Inspira incet prin nara stanga

Pasul 3: Opreste-te pentru o secunda

Pasul 4: Acum inchideti nara stanga cu degetul inelar si eliberati degetul mare de la nara dreapta.

Pasul 5: Acum reincepe exercitiul cu pasul 1

Avertizare: Daca aveti tensiunea arteriala ridicata, nu va tineti respiratia. in loc de pauza, pur si simplu faceti exercitiul de respiratie profunda mai lent. in urma exercitiului, emisfera dreapa a creierului este conectata la sentimente, iar emisfera stanga la gandire. Atunci cand alterneazi in mod constient respiratia prin fiecare nara, accesezi intregul creier.

Printre beneficiile exercitiului se numara:  Revitalizarea Alternarea respiratiei ofera corpului o doza mare de energie suplimentara. Exersarea acestuia te poate ajuta enorm atunci cand te simti obosit sau lipsit de energie. imbunatatirea functiilor creierului.

Exercitiul ofera cantitati egale de oxigen pentru ambele parti ale creierului, imbunatatind concentrare si claritatea. Creierul este primul organ afectat atunci cand corpul este deshidratat,  asa ca bea un pahar de apa si practica acest exercitiu pentru a-i stimula puterea. Calmarea Concentrandu-te pe respiratie si vei scapa de agitatie.

Vechii Yoghinii credeau ca daca iti reglezi respiratia iti vei echilibra si mintea. Echilibrarea sentimentelor Cu cat folositi alternativ narile in respiratie, cu atat mai stabila va va fi gandirea. Emotiilor vor fi echilibrate, veti deveni mai putin implusiv si mai calm.

Sursa: oanavaduvescu.biz

Ultimile din

Mergi la SUS