Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Cea mai fascinantă ţăra din lume! Cea mai scăzută rată a criminalităţii, cei mai mulţi locuitori cu vârsta de peste 100 de ani iar 90% din telefoane sunt rezistente la apă

in Educational de

Una dintre cele mai fascinante ţări din lume are una dintre cele mai scăzute rate ale criminalităţii, cei mai mulţi locuitori cu vârsta de peste 100 de ani şi cel mai mare consum de peşte din lume.

Japonia este una dintre marile puteri economice ale lumii, dar şi ţara care este obsedată de automatizare. Tot ceea ce poate fi automatizat, japonezii au realizat. Spre exemplu, în Japonia toate taxiurile au uşi automate care pot fi controlate cu un singur buton de către şofer. De asemenea, aici se găsesc cele mai multe tonomate din lume, aproape 6 milioane. Acestea vând de la mâncare şi băutură, până la hârtie igienică, lenjerie intimă, umbrele, reviste şi becuri.

Rata de alfabetizare în Japonia este de 100%, iar criminalitatea este printre cele mai scăzute din lume. Peste 20% din populaţia are mai mult de 65 de ani, iar 50.000 de persoane au trecut de 100 de ani. În această ţară sunt mai mulţi bătrâni decât copii.

Japonezilor le plac telefoanele atât de mult încât nu se despart de ele nici la duş de aceea 90% dintre modelele de pe piaţă sunt rezistente la apă. Staţia de tren Shinjuku este cea mai aglomerată din lume având peste 2 milioane de pasageri zilnic, însă trenurile de aici sunt renumite pentru punctualitatea lor.Întârzierea medie este de 18 secunde.

Cafeaua şi peştele sunt alimente preferate. 85% din producţia de cafea din Jamaica merge în Japonia, iar în ceea ce priveşte consumul de peşte şi fructe de mare în general, japonezii sunt pe primul loc în lume.

Peste 17 milioane de tone de peşte se conumă anual în Japonia şi 4 milioane tone de creveţi. Cea mai mare comunitate de japonezi din afara ţarii se află în Brazilia.

Japonia este unul dintre principalii parteneri economici asiatici ai României, sprijinind masiv, cu asistenţă financiară şi tehnică, procesul de reforme din ţara noastră. Au fost acordate împrumuturi în cadrul Official Development Assistance (ODA) pe perioade de 30 – 40 de ani pentru:

– realizarea liniei de metrou Piaţa Victoriei – Otopeni, cu un credit în yeni echivalent al cca. 320 mil. euro (în curs de operaţionalizare, după semnarea, la 10 martie 2010, a Acordului de împrumut, cu ocazia vizitei oficiale de lucru a Preşedintelui României);

– reabilitarea porţiunii de sud-vest din drumul naţional nr. 6, în valoare de 80 mil. dolari;

– modernizarea căii ferate Feteşti-Constanţa, în valoare de circa 220 mil. dolari;

– reabilitarea Centralei termoelectrice Turceni (Grupurile 3, 4, 5 şi 6), în valoare de 280 mil. dolari;

construirea terminalului de containere în portul Constanţa Sud, printr-un credit în valoare de 120 mil. dolari

Cetăţenii români, posesori ai unui paşaport simplu/ simplu electronic, pot intra şi rămâne pe teritoriul Japoniei, fără viză, pentru o perioadă care să nu depăşească 90 de zile într-un interval de 6 luni de la data primei deplasări.

Sursa: www.capital.ro

Ultimile din

Mergi la SUS