Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Serie de plante benefice pentru tiroida recomadate de medicina naturista

in Sanatate de
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

In medicina naturista, sunt prevazute o serie de plante benefice pentru tiroida, cunoscuta si ca glanda-fluture. Torida este un organ mic, in forma de fluture, situat in partea anterioara a gatului, imediat sub laringe. Este alcatuita din doi lobi de o parte si de alta a traheii si cantareste aproximativ 20-30 de grame.

Aceasta glanda face parte din sistemul endocrin si are un rol important in stocharea hormonilor secretati in sange. Tiroida are un rol important in organism, aceasta fiind responsabila inclusiv de starea noastra de spirit (dezechilibrele hormonale ne predispun la o serie de comportamente si afectiuni asociate cu acestea).

Cei doi hormoni produsi de tiroida, tiroxina si tironina, stimuleaza intreg metabolismul si influenteaza viteza cu care este utilizata energia in corp si producerea de proteine. La copii, acesti hormoni stimuleaza cresterea scheletului si, de asemenea, influenteaza compozitia sangelui. Tiroida mai are si rolul de a intensifica excitabilitatea sistemului nervos fata de alti hormoni.

Toate glandele din corpul nostru elibereaza diferiti hormoni, care actioneaza intr-un mod specific. Atunci cand glandele se afla in stare de echilibru, suntem sanatosi. Cand acestea se micsoreaza excesiv sau cresc, apar dereglari hormonale si boli serioase.

Anumite plante ne pot ajuta pentru a tine la distanta bolile si problemele cauzate de o tiroida prea mare sau prea mica (hiper si hipotiroidism).

Plante beneficii pentru tiroida

1. COADA SORICELULUI

Persoanele care se confrunta cu un deficit de hormoni tiroidieni (hipotiroidie) trebuie sa bea ceai de coada soricelului pentru a aduce glanda la limitele ei normale. Coada soricelului si cretisoara regleaza functiile tiroidei in cateva zile. Plantele se fierb in 300 de mililitri de apa si se beau cate doua cani de ceai pe zi, una la trezire si alta inainte de culcare.

2. ASTRALAGUS PROPINQUUS

Sigur ai trecut pe langa aceasta planta de nenumarate ori. Chinezii o folosesc din rastimpuri pentru a trata o serie de probleme: de la afectiunile pulmonare pana la reglarea tiroidei. Marunteste frunzele acestei plante si lasa-le in apa calduta 30 de minute. Bea apa apa cu tot cu frunze pentru tratarea glandei fluture.

3. GINSENG AMERICAN

Este mai suav si mai usor de administrat decat gingsengul chinezesc. Echilibreaza nivelurile hormonale actionand asupra hipotalamusului intr-un mod benefic.

4. SEMINTE DE PALMIER PITIC AMERICAN

Germenii de palmieri trateaza hiperplazia prostatei in stare benigna. Pentru barbati, semintele de palmieri sunt de ajutor daca organismul lor nu produce suficient testosteron. Planta este benefica pentru a trata oboseala cronica si stresul cauzate de dereglarile glandei tiroidiene.

SURSA: Teotrandafir.com


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS