Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Ce se intampla cu copiii conceputi in zi de post sau cand e sarbatoare cu cruce rosie

in Educational de

Daca un copil este zamislit in zi de post sau in zi de sarbatoare, atunci el se poate naste cu un defect, moral sau fizic. Astfel, copilul poate deveni de necontrolat, neascultator.

Este adevărat ca e păcat să concepi copii în post sau zi de sărbătoare? Se spune ca aceşti copii se pot naşte cu malformaţii, diverse boli sau părinţii vor suferii mult cu ei. Este specificat undeva in Biblie acest lucru sau fac referire Sfinţii Părinţi undeva despre aşa ceva? Va mulţumesc anticipat pentru răspuns.

Învăţătura aceasta este o superstiţie

Nu am întâlnit până în prezent în scrierile Sfinţilor Părinţi o învăţătură conform căreia copiii concepuţi în zilele de post sau de sărbătoare vor fi afectaţi fizic sau într-un alt fel rău. Aceasta este o învăţătură de origine păgână sau mai degrabă o superstiţie. Astfel, la ruşi se considera că este foarte important momentul când era conceput copilul, crezând că aceasta determină soarta lui în viitor. Ţăranii credeau că copilul va fi harnic, sănătos, vesel, deştept dacă va fi conceput într-o zi sau o oră norocoasă. Soarta copiilor care erau născuţi în zile de duminică sau de post, sau când erau pomeniţi morţii, era considerată că va fi plină de năpaste şi că copilul va fi un prost sau hoţ, sau tâlhar. Dacă cineva se năştea orb sau mut, se credea că aceasta este un rezultat al faptului că a fost conceput vinerea.

Biblia nu învaţă astfel

Nu există o învăţătură biblică care ar spune că este păcat să fie concepuţi copiii în zi de sărbătoare sau în timp de post. Cu atât mai mult, nu cunosc vreun pasaj din Biblie care ar spune că în cazul când sunt concepuţi copiii în zilele de sărbătoare sau de post să se nască cu malformaţii, diverse boli sau că părinţii să aibă apoi de suferit cu ei. Chiar mai mult…

De obicei, intr-o familie sunt si copii sanatosi, dar si bolnavi. Pacatul parintilor se rasfrange asupra copiilor si acestia din urma patimesc din cauza lor. Sunt fara minte acei parinti care, desi au copii sugari, injura, se cearta, fac rau si traiesc doar pentru trup. Toate patimile lor se vor rasfrange asupra copilului.

Chiar daca este in pantecele mamei, copilul simte starea acesteia si se poate naste bolnav. Daca femeia insarcinata bea, fumeaza sau face alte pacate, copilul se va naste cu predispozitie spre patimi. Atunci cand in familie sunt copii mici, nu trebuie sa credem ca ei nu inteleg nimic. Inteleg totul. Copiii sunt ca un burete, absorb totul de la parinti.

Parintele Ambrozie Iurasov
Extras din „Indrumar crestin pentru vremurile de azi”, vol. 1, ed. Sophia, Bucuresti, 2008, pag. 179 – 180

Sănătatea spirituală a părinţilor influenţează asupra sănătăţii copilului

Iată ce spune a doua din cele 10 porunci ale lui Dumnezeu:

Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vre-o înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul. Să nu te închini înaintea lor, şi să nu le slujeşti; căci Eu, Domnul, Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinţilor în copii până la al treilea şi la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc, şi Mă îndur până la al miilea neam de cei ce Mă iubesc şi păzesc poruncile Mele. (Exodul 20:4-6)

Când Moise s-a suit a doua oară pe muntele Sinai ca să primească cele 10 porunci…

Domnul S-a pogorât într-un nor, a stătut acolo lângă el, şi a rostit Numele Domnului. Şi Domnul a trecut pe dinaintea lui şi a strigat: „Domnul, Dumnezeu este un Dumnezeu plin de îndurare şi milostiv, încet la mânie, plin de bunătate şi credincioşie, care Îşi ţine dragostea până în mii de neamuri de oameni, iartă fărădelegea, răzvrătirea şi păcatul, dar nu socoteşte pe cel vinovat drept nevinovat, şi pedepseşte fărădelegea părinţilor în copiii şi în copiii copiilor lor până la al treilea şi al patrulea neam!” (Exod 34:5-7)

Dacă nu ai cunoscut aceste lucruri mai înainte, presupun că ai văzut poate vre-o legătură între problemele pe care le ai în viaţă şi felul cum au trăit înaintea lui Dumnezeu părinţii tăi. Sau poate şi mai îngrijorat ai devenit când te gândeşti cum se vor reflecta faptele tale şi condiţia spirituală pe care o ai în prezent asupra viitorului copiilor tăi. În aşa caz cu siguranţă vei dori să cunoşti…

Cum să salvezi viitorul copiilor tăi?

Trebuie să te pocăieşti. Să vii la Dumnezeu, să-ţi ceri iertare pentru păcatele săvârşite cu voie şi fără voie, apoi să închei un legământ cu Dumnezeu prin credinţă în Domnul Isus Hristos, alegând să asculţi din toată inima de Cuvântul Lui scris pe paginile Sfintelor Scripturi. Studiază Biblia, trăieşte aşa cum scrie în ea şi nu te mai întoarce niciodată la faptele tale de altă dată şi la necredinţa din care au izvorât acele fapte. Astfel vei căpăta moştenirea în Împărăţia lui Dumnezeu şi îţi vei asigura un viitor binecuvântat atât pentru tine cât şi pentru copiii tăi.

Ultimile din

Mergi la SUS