Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Cazul Țundrea. Gheorghe Avram, eliberat după 5 ani de închisoare „Voi părăsi ţara. Dacă pot, voi uita că sunt român. Nu se mai merită să trăieşti într-o ţară ca România“

in ExtraNews de

Gheorghe Avram, eliberat după ce a executat 5 ani din pedeapsa de 25 de ani susține că este nevinovat și că justiția a greșit și în cazul său precum s-a întâmplat în cazul lui Marcel Țundrea.

Gheorghe Avram a fost eliberat după ce a executat 5 ani de închisoare. El a fost condamnat la 25 de ani de detenție pentru uciderea în 1992 a unei minore de 14 ani, crimă pentru care Marcel Țundrea a fost închis pe nedrept timp de 12 ani.

„Sistemul din România a făcut în aşa fel încât să mă scoată vinovat de 100%. Sistemul este de vină. A greşit şi în cazul Ţundrea, dar şi în cazul meu. ADN este o probă, dar nu şi în cazul meu. Eu le-am dat probe la anchetatori şi s-a reconstituit un nou dosar. În vechiul dosar era ca probă AB 4 (n.r.-grupa de sânge a criminalului căutat) şi s-a construit noul dosar cu A2. Eu susţin că este vorba de o eroare şi în cazul meu. Eu nu am comis fapta. Puteam să spun oricând că eu sunt autorul, pentru că fapta este consumată, dar nu am făcut asta” a declarat el intr-un interviu, relatează Adevărul.

Avram vrea să plece din România: „Voi părăsi ţara. Dacă pot, voi uita că sunt român. Nu se mai merită să trăieşti într-o ţară ca România“.

Potrivit unor surse judiciare, decizia de liberare condiționată a fost motivată de vârsta deținută și cumularea pedepsei pentru crima din 1992 cu alte pedepse aferente unor alte condamnări pe care le-a mai avut Gheorghe Avram, relatează Agerpres.

Gheorghe Avram a fost găsit responsabil pentru crima din 1992 după ce anchetatorii au apelat la o constatare tehnico-științifică genetică, ce a confirmat faptul că profilul genetic al lui Gheorghe Avram este identic cu profilul genetic extras din probele prelevate de pe corpul fetiței.

Procurorii au realizat o nouă expertiză ADN, menită a aduce lămuriri suplimentare în cauză, care a arătat existența unui ″profil genetic unic complet aparținând unei persoane de sex masculin″⁣.

În anul 1992, Mioara Gherasie de 14 ani din localitatea Pojogeni a fost violată și apoi ucisă. Anchetatorii din județul Gorj l-au reținut atunci pe Marcel Țundrea ca autor al faptelor, el fiind condamnat la 25 de ani de închisoare, din care a efectuat 12.

În anul 2004, în baza unei cereri de revizuire formulată de Țundrea, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Emil Moța, a cerut efectuarea testului ADN.

Rezultatul i-a fost favorabil lui Marcel Țundrea, care a reușit să iasă din pușcărie, el susținându-și mereu nevinovăția și indicându-l pe adevăratul autor încă de la începutul anchetei, Gheorghe Avram.

În anul 2007, Marcel Țundrea a murit din cauza bolilor contractate în închisoare, decesul său survenind înainte ca judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție să pronunțe sentința definitivă de nevinovăție.

Ultimile din

Mergi la SUS