Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Statul mai dă o lovitură românilor afectați de furtună: Asigurarea obligatorie NU îi va despăgubi

in ExtraNews de

Românii afectați de furtuni mai primesc o lovitură din partea statului. Ei nu vor beneficia de asigurarea obligatorie, deoarece această poliţă acoperă doar trei situaţii: cutremure, inundaţii şi alunecări de teren, informează stirileprotv.ro.

Oamenii ale căror case şi maşini au fost distruse nu ştiu ce să facă mai întâi, iar acum au aflat şi că asigurările obligatorii pe care le plătesc de câțiva ani nu le folosesc la nimic.

Până acum nimeni nu s-a gândit să adapteze legislaţia la fenomele meteo extreme. Ca de fiecare dată, instituțiile își pasează responsabilitatea.

Premierul Mihai Tudose vorbeşte doar despre o posibilă modificare a legislaţiei și, culmea, face un apel la solidaritate. Solidaritate pe banii oamenilor care plătesc asigurări degeaba.

“Cel la etajul patru al unui bloc nu o să sufere de inundaţii, mai ales în localităţile pe unde nu trece nicio apă şi e la munte. Este o treabă de solidaritate, un concept de solidaritate generală. Cred că în Parlament e cel mai simplu de modificat această lege, dar trebuie vorbit şi cu ASF că practic se vor modifica tarifele”, a declarat Tudose, citat de stirileprotv.ro.

Totuși, în primă fază, vor primi ajutor bănesc instituţiile statului afectate de vijelie.

Ultimile din

Mergi la SUS