Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Cancelarul german îşi doreşte o colaborare cu Rusia în lupta împotriva terorismului islamist

in ExtraNews de

Cancelarul german Angela Merkel a declarat sâmbătă că legăturile Europei cu Rusia au rămas o provocare, dar e  important să colaboreze cu Rusia în lupta împotriva terorismului islamist.

„Lupta comună împotriva terorismului islamist este unul dintre aspectele în care avem aceleași interese și putem lucra împreună”, a declarat Merkel într-un discurs la Conferința de Securitate de la München, unde era prezent și vicepreședintele american Mike Pence.

Merkel, care a criticat o interdicție de călătorie impusă de  SUA privind persoane care provin din șapte țări cu populație majoritar musulmană, a subliniat că însăși Islamul nu este o sursă de terorism. Ea a spus că este important să se includă țările musulmane în lupta împotriva terorismului islamist.

Germania, sub presiune exercitată de liderii SUA pentru a crește cheltuielile sale militare, ar face „tot posibilul” să îndeplinească un obiectiv al NATO pentru a investi 2% din producția economică în domeniul apărării prin 2024, declarat Angela Merkel la conferință.

Sursa: jurnalistii.ro

Ultimile din

Mergi la SUS