Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Camera Deputaților a aprobat miercuri modificarea Legii Pensiilor. S-a redus stagiul de cotizare și vârsta standard de pensionare cu 13 ani pentru mai multe categorii de pensionari

in ExtraNews
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

 

Inițiativa de modificare a Legii Pensiilor prin care se reduce stagiul de cotizare pentru mai multe categorii de pensionari care au muncit în condiții speciale, precum și vârsta standard de pensionare cu 13 ani a fost adoptată miercuri de Comisia pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților, cu toate că pe 20 iunie 2017, a fost respinsă de Senat, ca primă cameră sesizată.
Într-un comunicat al Camerei Deputaților, se arată că: “Pentru persoanele care au realizat un stagiu de cotizare de cel puțin 25 de ani în activități în locuri de muncă încadrate în condiții speciale (aviația civilă, siderurgie, subteran, risc radiologic, unități de transport maritim și fluvial, foraj sonde de țiței și gaze, etc.) se reduce vârsta standard de pensionare cu 13 ani și raportarea pentru calculul pensiei la un stagiu de cotizare de 25 de ani”.
Și personalul artistic care a realizat cel puțin 20 de ani în locurile de muncă respective, va avea stagiul complet de cotizare redus de la 30 la 25 de ani.
Potrivit comunicatului Camerei Deputaților, de reducerea stagiului de cotizare la 25 de ani beneficiază și persoanele înscrise la pensie după anul 2011.
De asemenea, toate pensiile recalculate vor beneficia de raclacularea pensiilor utilizându-se stagiile de cotizare stabilite la data înscrierii/recalculării pensiei sau hotărârilor judecătorești.
Camera Deputaților fiind forul decizional, legea urmează să meargă spre promulgare la președintele României.
(Foto:RTV.net)DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS