Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Bomba cu ceas din sistemul de pensii! ‘Putem ajunge în genunchi cu mult mai ușor decât grecii’

in Politic de

Fostul secretar de stat Gabriel Biriş a atras atenţia asupra bombei cu ceas din sistemul de pensii: „peste numai vreo 15 ani tot ce se va strânge din taxe şi impozite, va trebui să se ducă la pensii, nu vom mai plăti nici salarii”.

În loc să ne creştem PIB-ul potenţial, noi creştem pensiile şi salariile bugetarilor, spune Gabriel Biriş într-un interviu pentru Ziare.com.

„Nu creăm condiţiile pentru a creşte numărul de salariaţi, luăm banii de la investiţii, de la cofinanţări şi îi mutăm la pensii, deşi cifrele programului de guvernare se bazau pe atragerea de fonduri. Iar ‘căpşunarii’ nu mai trimit bani în ţară şi nu îi mai aducem înapoi, pe cea mai mare parte i-am pierdut de tot”, a afirmat fostul secretar de stat.

Suntem în pericolul de a ajunge în situaţia Greciei?

„Bineînţeles. Şi noi nu avem istoria de capital a Greciei, grecii au active în afara ţării, ei că popor se descurcă. Guvernul lor are probleme. Grecii au turism, şi-au făcut ceva infrastructură, noi putem ajunge în genunchi cu mult mai uşor decât ei”, crede Biriş.

După ce oficialii FMI au recomandat guvernului să amâne majorarea punctului de pensie, ministrul Muncii a avut prima reacţie.

Ultimile din

Mergi la SUS