Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Benzina a trecut de 5 lei, Tăriceanu spune că ni se pare: „Eu n-am văzut nicio scumpire la carburanți”. Ratele cresc, Tăriceanu: „Eu, personal, slavă Domnului, nu am credite”

in Politic de

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că prețul carburanților nu a crescut în urma introducerii supraaccizei, deși la unele stații benzina a trecut de 5 lei litrul, iar o nouă scumpire este așteptată de la 1 octombrie, când se introduce a doua parte a accizei la carburanți.

Tăriceanu i-a contrariat pe jurnaliștii care i-au pus întrebări legate de acest subiect. Pe ziarista care i-a semnalat scumpirea a întrebat-o dacă are mașină. „Eu n-am văzut nicio scumpire la carburanți”, a spus Tăriceanu, care a început să o chestioneze pe jurnalista care îi adresa întrebări.

„Conduceți? Aveți mașină?”

Când aceasta i-a răspuns că nu, președintele Senatului a conchis triumfător: „Ei, vedeți, eu conduc și diferența e între stații, nu că am mărit noi acciza”. Tăriceanu a adăugat apoi că sunt diferențe mari între prețurile practicate de rețelele de distribuție și că aceasta este economia de piață.

Când un ziarist a dorit să-i dea un exemplu concret de scumpire a benzinei la aceeași stație, președintele Senatului a replicat: „Ce să vorbim? Nu-mi dați exemple, pentru că eu nu pot să verific ce spuneți dvs. Nu mă interesează, eu vă cred, duceți-vă la 5 stații din București și o să vedeți prețuri diferite. Duceți-vă în afara București și o să vedeți”.

Cu toate că preţurile au variat uşor pe parcursul lunii, concomitent cu o creștere ușoară a prețului barilului de petrol, se poate lesne observa o creştere semnificativă a prețului carburantului.

Dragnea: „Va fi bine”

Șeful PSD, Liviu Dragnea, împărtășește opinia, de altfel, lui Tăriceanu în ceea ce privește prețul carburanților. „În cele din urmă, va fi bine”, a spus acesta citat de Digi24.

Mădălina Dobrovolschi, despre Călin Popescu Tăriceanu: „Domnia sa pare pur și simplu rupt de realitate”

Purtătorul de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, a reacționat după afirmațiile șefului Senatului în legătură cu prețul carburanților.

„Și încă o observație, dacă îmi permiteți, referitoare la declarațiile domnului Tăriceanu. Domnia sa pare pur și simplu rupt de realitate, chiar de realitatea economică, ceea ce este foarte straniu pentru un fost prim-ministru. De exemplu, dânsul ne spune senin că prețul carburanților a rămas neschimbat după introducerea accizei. Domnule Tăriceanu, cred că adevărul îl puteți afla foarte simplu întrebând orice român, orice cetățean, care a cumpărat combustibil în aceste zile și care a trebuit să scoată mai mulți bani din buzunar”, a spus Dobrovolschi într-o declarație de presă.

Tăriceanu: „Slavă Domnului, nu am credite”

Una dintre întrebările adresate de către jurnaliști lui Călin Popescu Tăriceanu a vizat și creșterea indicelui ROBOR, care a ajuns la 1,46%, în condițiile în care în urmă cu două săptămâni era de 1%. Acest lucru a dus la creșterea dobânzilor la creditele în lei. La această întrebare Tăriceanu a replicat: „Eu, personal, slavă Domnului nu am credite. În viața mea ca întreprinzător am avut multe nopți de nesomn.”

Ministrul Energiei: Nu sunt șofer, nu cunosc prețul carburanților

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat într-o conferință de presă că nu știe dacă prețul carburanților s-a majorat în ultima vreme.

„N-am carnet, nu sunt șofer. Sincer, nu alimentez și nu cunosc prețul”, a spus Petcu, citat de Agerpres.

Sursa: Republica.ro

Ultimile din

Mergi la SUS