Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Beneficiile uimitoare ale cafelei cu scorţişoară

in Sanatate de

Scorţişoara este folosită de către indieni din cele mai vechi timpuri ca leac pentru diferite boli şi mai ales ca afrodisiac. Mai nou, speciaştii recomandă consumul condimentului în cafeaua de dimineaţă, vorbind despre beneficiile extraordinare ale acestei combinaţii.

Scorţişoara este un condiment ce provine din scoarţa unor copaci din China, India şi Asia de Sud-Est. Cu o aromă greu de confundat, scorţişoara este o important sursă de calciu, potasiu, vitamina A, carbohidraţi, fibre, vitamina C, fier, magneziu şi fosfor.

Scorţişoara este ieftină, are un gust dulce şi există numeroase motive pentru care ar trebui să o consumaţi zilnic. Cel mai simplu este să o consumaţi dimineaţa, adăugând-o la cafea, scrie naturallivingideas.com.

Beneficiile cafelei cu scorţişoară:

Întăreşte imunitatea

Este suficient să adăugaţi un sfert de lingură de scorţişoară în cafeaua fierbinte, iar corpul va deveni capabil să lupte cu viruşi şi bacterii.

Stimulează creierul

Scorţişoara îmbunătăţeşte memoria şi creşte concentrarea.

Reduce nivelurile de zahăr din sânge şi colesterolul

Utilizarea regulată a scorţişoarei vă poate proteja de diabet şi colesterol. Este nevoie de doar 6 grame pe zi.

Reduce durerea menstruală

Femeile care au episoade dureroase în perioada menstruaţiei ar putea recurge la acest truc. Pur şi simplu trebuie să adauge scorţişoară în băuturille şi alimentele pe care le consumă zilnic.

Îmbunătăţeşte circulaţia şi creşte nivelul de energie

O băutură caldă, cum ar fi cafeaua, alături de un sfert de lingură de scorţişoară, va stimula circulaţia şi va creşte nivelul de energie. Această combinaţie este utilă în special pentru persoanele care au întotdeauna picioarele şi mâinile reci.

Afla mai multe pe adevarul.ro

Ultimile din

Mergi la SUS