Băsescu l-a făcut praf pe Dragnea în Parlament. Vezi cum i-a răspuns fostul președinte la întrebarea: „Apropo de ferma de porci, domnule Basescu, nu stiam ca aveti si aceasta specializare…”

in Politic
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Astăzi în Parlament s-a discutat raportul comisiei care anchetează „gaura” de 1 miliard de euro pe care ar fi lăsat-o guvernul Cioloș. Traian Băsescu a spus că  mai bine s-ar face o comisie de anchetă pentru ferma de porci din Teleorman, deținută de fiul președintelui PSD.

Băsescu i-a dat o replică magistrală lui Liviu Dragnea.Pe Facebook, Robert Nicolae Turcescu a scris:
„Dragnea catre Traian Basescu:
-Apropo de ferma de porci, domnule Basescu, nu stiam ca aveti si aceasta specializare…
Replica lui Traian Basescu, spontana, din sala, cu voce tare:
-Pai v-am crescut, domnule Dragnea!
Risete, aplauze”.

Stefan Valentin Dragnea a devenit, in aprilie 2014, actionar al combinatului de porci iar potrivit contractelor de la Registrul Comertului a preluat pachetul majoritar pentru doar 500 de lei (110 euro). Ferma de porci a incasat subventii de la Uniunea Europeana in valoare de peste 3.000.000 de euro in ultimii trei ani, dupa cum rezulta din datele furnizate HotNews.ro de Agentia pentru Plati si Interventii in Agricultura (APIA).

Plenul reunit al celor doua camere ale parlamentului a dezbatut miercuri raportul realizat de comisia de ancheta parlamentara privind rectificarile bugetare realizate de premierul Dacian Ciolos, cunoscuta opiniei publice drept ancheta pentru “gaura”, dupa ce s-a afirmat ca a fost gasit o gaura in buget de 10 miliarde si de aceea se impune o ancheta.

Comisia a fost infiintata pe 16 ianuarie si a fost catalogata de Ciolos drept un demers populist. Nici fostul premier si nici fostul minsitru al Finantelor nu s-au prezentat la audierile din comisie, insa au trimis documente pentru a fi consultate.

Raportul realizat de comisie urma sa fie votat miercuri, insa Dragnea a propus retrimiterea la comisie, retrimitere care s-a votat cu 201 voturi pentru si 81 impotriva.

“Tinand cont si de faptul ca foarte multi colegi au criticat acest raport, ba ca este prost facut, ba ca este incomplet, ba ca, de fapt, a urmarit sa acopere nu stiu ce jaf, propun reintoarcerea la comisie a raportului” a spus Dragnea.

Un deputat USR a declarat in plen ca daca “tot se adauga obiective” la comisia de ancheta atunci ar trebui sa se adauge si primele doua luni din bugetul guvernarii PSD.

Basescu a revenit la microfon si a declarat ca a votat importiva retrimiterii la comisie intrucat aceasta comisie este doar o “mascarada politica”.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Loading...