Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Banca Nationala a Romaniei un nou MAXIM al monedei Euro in ultimii 5 ani pe fondul crizei politice de la Bucuresti.

in ExtraNews de

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat un curs de 4,5957 lei pentru un euro, un nou maxim al ultimilor 5 ani, pe fondul crizei politice de la Bucuresti.

Euro a inceput saptamana pe crestere, cursul anuntat, luni, de BNR pentru moneda unica fiind de 4,5859 lei, ca urmare a situatiei politice tensionate din Romania.

Joi, cursul a atins cel mai ridicat nivel din august 2012, de 4,5872 lei/euro. In 3 august 2012, cursul BNR a fost de 4,6481 lei/euro, nivel care ramas maxim istoric, informeaza News.ro.

Nivelul maxim istoric din 2012 a fost atins tot pe fondul unor tensiuni politice majore din Romania, in perioada suspendarii presedintelui de atunci, Traian Basescu, de catre majoritatea USL din Parlament.

Leul s-a depreciat semnificativ joi, dupa ruptura aparuta intre liderul PSD, Liviu Dragnea, si premierul Sorin Grindeanu, si in conditiile in care alianta PSD-ALDE a initiat o motiune de cenzura impotriva propriului guvern.

Apropierea votului pe motiunea de cenzura, programat pentru miercuri, a marit presiunea asupra leului, spun analistii.

Dolarul american, cotat indirect in piata romaneasca prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a apreciat de la 4.0984 lei la 4,1189 lei.

Totodata, cursul francului elvetian a crescut de la 4,2167 lei la 4,2327 lei.

Ultimile din

Mergi la SUS