Avertizare MAE pentru românii din Grecia. Se așteaptă noi furtuni devastatoare

in Extern de

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizează românii care vor să plece în vacanță în Grecia. Serviciul de meteorologie elen a emis prognoza meteo pentru perioada 13 – 14 iulie și nu este una tocmai bună. Sunt așteptate furtuni devastatoare, ploi torențiale și vânt în rafale.

Ministerul Afacerilor Externe a luat la cunoștiință avertizarea meteo din Grecia și le transmite românilor care vor să plece în vacanță prognoza meteo pentru zilele de 13 și 14 iulie. Serviciul de meteorologie din Grecia a emis o prognoză de vreme nefavorabilă, ceea ce înseamnă că sunt așteptate ploi torenţiale, furtuni şi vânt în rafale.

Zonele afectate de avertizarea meteo sunt Marea Ionică de Nord, Epir, zona de vest a Greciei Centrale, centrul şi estul Macedoniei, Thesalia, insulele Sporade de Nord şi insulele din Nordul Mării Egee, potrivit antena3.ro.

MAE a transmis sâmbătă un comunicat de presă în care a pus la dispoziția cetățenilor români două numere de telefon pe care le pot apela în cazul în care întâmpină situații nefavorabile din cauza vremii. Așadar, românii plecați în vacanță în Grecia pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106744544. Apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi ulterior, vor fi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Ce recomandă MAE în situații de urgență
În plus, cetățenii care întâmpină o situație de urgență pot apela și telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă românilor să consulte paginile de Internet atena.mae.ro, salonic.mae.ro, meteoalarm.eu și mae.ro. De asemenea, le reaminteşte cetăţenilor români care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie și aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă”.