După scandalul ouălor contaminate cu fipronil, între 150.000 şi 200.000 de britanici au fost infectați cu virusul hepatitei E, după ce au consumat produse din carne de porc, dintr-un mare lanț de supermarketuri din Marea Britanie.
Potrivit Capital, cercetători ai Sănătăţii Publice din Marea Britanie au descoperit că 60 de persoane infectate cu acest virus, au consumat carne de porc din același lanț de supermarketuri. Numele lanțului nu a fost făcut public încă.
Investigației cercetătorilor a scos la iveală faptul că, între 150.000 şi 200.000 de britanici sunt infectaţi cu hepatita E, în fiecare an. Se pare că respectiva carne nu provenea din Marea Britanie, porcii de acolo nefiind infectați cu virusul hepatitei E.
Potrivit sursei citate, produsele din carne proveneau din țări precum Olanda, Germania și alte țări din UE. Persoanele care au consumat aceste produse acuzau stări de oboseală, dureri abdominale, stări de vomă, dureri musculare, care se întind pe durata unei luni de zile. Persoanelecu un sistem imunitar scăzut însă pot ajunge să sufere de infecţii cronice, ciroză hepatică. Sursa: bugetul.ro