Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Atenţie la vin şi alte băuturi! Protecţia Consumatorilor vine în control!

in Diverse/ExtraNews de

   Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor desfăşoară, in aceste zile, o amplă acţiune de control, atât la producători, cât şi la comercianţi, privind modul în care se respectă prevederile legale, conformitatea, modul de etichetare, prezentare şi publicitate sau comercializarea vinurilor şi a altor băuturi alcoolice fermentate, altele decât berea si vinul, anunţă ANPC.

   Acţiunea se desfăşoară încolaborare cu Serviciul de Investigare al Criminalităţii Economice. Reprezentanţii ANPC vor verifica starea ambalajelor ca integritate şi etanşeitate, încadrarea în volumul net declarat de producător şi încadrarea în parametrii de calitate. Vor fi depistate cazurile de falsificare şi, pentru verificarea calităţii produselor, se vor preleva eşantioane care vor fi analizate în laboratoarele acreditate.

   Vor mai fi verificate condiţiile de depozitare, modul şi condiţiile de comercializare, felul în care sunt prezentate preţurile. Din punctul de vedere al legalităţii, vor mai fi verificate existenta registrului unic de control, adocumentelor de provenienţă şi dacă aceste băuturi se comercializează în locurile autorizate şi existenţa, la loc vizibil, a plachetei cu „Telefonul Cconsumatorilor, conform prevederilor legale. (foto: pixabay.com)

Ultimile din

Mergi la SUS