Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Atenţie! Durerile frecvente la nivelul sânilor prevestesc probleme GRAVE de sănătate

in Sanatate de

Femeile acuză de foarte multe ori dureri la nivelul sânilor. Uneori acestea sunt trecătoare, dar alteori acestea prevestesc anumite probleme de sănătate.

Durerile la nivelul sânilor apar de cele mai multe ori înainte de menstruaţie, şi sunt dureri periodice. În acel moment, aceştia se umflă puţin şi devin ceva mai sensibili la atingere.
Există însă şi dureri persistente care prevestesc anumite probleme. Acestea se manifestă ca nişte înţepături sau chiar usturime, senzaţii care nu au nicio legătură cu perioada menstruaţiei.

Cele mai dese probleme întâlnite la nivelul sânilor sunt nodulii. Aceşti noduli se inflamează şi apar la ambii sâni.

Este foarte important ca aceştia să fie depistaţi din timp!

Singure, acasă, putem face acest lucru.
Lunar, după ciclu, putem să ne palpăm sânii. Autopalparea se face în picioare sau în poziţie orizontală.
Nodulii prezintă un risc scăzut de cancer.

Durerile de sâni pot aparea şi în timpul sarcinii. Loviturile sau sutienele foarte strânse pot cauza dureri.

Mergi fără întârziere la medic şi atunci când mameloanele secretă un anumit lichid. Apare la femeile tinere fiind cauzat de tulburări hormonale.

Aveţi grijă şi la alimentaţie! Băuturile şi produsele care au la bază cofeină, în cantitate mare, cresc sensibilitatea sânilor.

Pentru a trata durerile apărute la nivelul sânilor poţi opta pentru un tratament cu aspirină, antinevralgic, dar nu după urecge, ci la recomandările medicului. Dacă preferi tratamentele naturiste poţi încerca bitter-ul suedez sau diferitele uleiuri.

Sursa: spynews.ro

Ultimile din

Mergi la SUS