Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Atenție! Condițiile de secetă prelungită și canicula persistentă pot duce la accentuarea comportamentului agresiv al unor insecte

in ExtraNews de

Viespile sunt insecte al cărui comportament agresiv este accentuat de canicula prelungită.
De aceea, în Dâmbovița, duminică după amiază, a avut loc o situație dramatică provocată de aceste insecte înrăite de căldură. Doi paramedici care făceau parte dintr-un echipaj SMURD din cadrul ISU Dâmbovița, care au intervenit pentru a-i da primul ajutor unui bărbat înțepat de viespi, au ajuns la spital după ce au fost atacați de insecte, în timp ce își făceau datoria și îl transportau pe bărbat cu targa spre autospeciala SMURD. Încă cinci persoane aflate în zonă au fost atacate de viespi, cei opt ajungând la spital. Trei dintre ei, se aflau în șoc anafilactic, dar au fost salvați și în prezent se află în afara oricărui pericol.
De reținut! În cazul înțepăturilor de insecte cu ac, ca tratament imediat, este scoaterea acestuia, aplicații de comprese cu alcool sau amoniac (o parte de amoniac la 5 părti de apă), medicamente antialergice.
Semnele de gravitate în cazul înțepăturilor de insecte, sunt: transpirații reci, extremități palide și reci, puls accelerat, iar tensiunea arterială scade continuu. În aceste situații trebuie chemat de urgență medicul.
În cazul insectelor tropicale veninoase, se aplicarea un garou deasupra înțepăturii, se aplică comprese locale cu gheață și se merge de urgență la spital unde se face combaterea șocului și administrarea de ser antitoxic.

Ultimile din

Mergi la SUS