Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

O tânără britanică, fotomodel, a fost răpită ca în filmul „Taken” și eliberată pentru că era mamă

in Extern/ExtraNews de

Un polonez a răpit o tânără britanică, fotomodel și a ținut-o ostatică șase zile, urmând ca în cazul în care agentul ei nu ar fi plătit o răscumpărare fixată la suma de 230.000 de lire, să o vândă la licitație pe Dark Web.
Polonezul, Lukasz Pawel Herba, în vârstă de 30 de ani, potrivit publicației Corriere della Sera, a avut ca inspirație filmul Taken, din 2008, cu Liam Neeson în rolul unui fost agent secret, care dispune doar de câteva ore pentru a o salva pe fiica lui din mâinile unei bande de infractori specializați în trafic de persoane.
La o zi după ce fotomodelul a ajuns la Milano, pentru o sedință foto, cu ajutorul unui complice, polonezul a drogat-o pe fată, apoi a dus-o într-o locuință izolată, la nord de Torino.
După ce șefii lui din organizația infracțională „Black Death”, au decis să o elibereze pe ostatică, aflând că aceasta are un copil de 2 ani, Herba a fost trimis să o ducă pe tânără la consulatul britanic de la Milano și a fost arestat de autoritățile din Italia. Potrivit Daily Mail, infractorii ar fi scris într-un mesaj găsit asupra victimei: „Te-am eliberat pentru că ești mamă”.
Fiind audiat, polonezul, a dat vina pe „trei români din Birmingham ale căror nume nu le știe” și care i-ar fi dat 500.000 de lire pentru a închiria spații comerciale în Berlin, Paris, Milano și Monaco, iar în locația din Milano ar fi dat peste tânăra răpită. Herba a spus că a scris acel mail prin care cerea recompensă agentului ei, fiind „obligat de români”. Polonezul a mai susținut: „Am eliberat-o pentru că nu sunt de acord cu așa ceva”, dar se pare că mărturia lui, nu este destul de convingătoare.
Acest caz șocant, este investigat de polițiile din trei țări: Italia, Marea Britanie și Polonia.
I s-a luat mărturie și victimei, fotomodelul britanic în vârstă de 20 de ani. Aceasta, a povestit poliției italiene, că este vorba de mai mulți răpitori și că a văzut fețele a doi bărbați.
Tânăra britanică a povestit:”O persoană cu mănuși negre m-a apucat din spate cu o mână pe gură și alta pe gât. O a doua persoană cu cagulă neagră mi-a făcut o injecție în braț. Mi-am pierdut cunoștința iar când m-am trezit, eram dezbrăcată, legată la mâini și picioare și închisă în portbagajul unei mașini. Eram într-o valiză și puteam să respir printr-o crăpătură”.
Până la urmă, este o poveste cu final fericit. Rudele tinerei și reprezentanții agenției nu se mai așteptau să o mai vadă vreodată pe tânără.

Mergi la SUS