Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

ATENŢIE! Alimentul care creeză cea mai mare dependenţă identificat de oamenii de ştiinţă

in Sanatate de
horacredit.ro/

Te-ai întrebat vreodată care este alimentul fără de care nu te poţi lipsi?

Erica Schulte şi Ashley Gearhardt de la Universitatea din Michigan au încercat să afle dacă există o legătură între dependenţa de medicamente şi cea de alimente.

În viziunea celor două, dependenţa reprezintă “lipsa controlului asupra consumului, continuarea folosirii unui produs în ciuda consecinţelor negative şi incapacitatea de a renunţa la el în ciuda dorinţei de a reuşi”.

Schulte şi Gearhardt au pus astfel bazele unui studiu la care au invitat să participe 504 de persoane, pentru a le ajuta să descopere mâncărurile cărora le rezistăm cel mai greu.

“Deşi cauzele obezităţii sunt multiple, un factor care contribuie este acela că anumite alimente pot fi capabile să declanşeze dependenţa în cazul unor persoane, ceea ce ducesupraalimentare neintenţionată”, spun autoarele studiului.

Oamenii de ştiinţă au urmărit, de asemenea, să afle cum genul şi indicele de masă corporală influenţează dependenta. Au observat că genul unei persoane are prea puţine efecte, în timp ce oamenii cu un IMC mai mare au o paletă mai largă de alimente care să creeze dependenţă.

Iniţial, ciocolata a ocupat primul loc pe lista alimentelor care creează cea mai mare dependenţă, însă cercetătorii nu au fost convinşi de rezultat, aşa că au extins studiul la încă 384 de oameni care au fost rugaţi să evaluze produse alimentare pe o scară de la 1 la 7.

Pizza a devenit numărul 1 pe lista neagră, cu un scor mediu de 4,07, în timp ce ciocolata şi cartofii prăjiţi s-au aflat pe locurile următoare, cu un scor mediu de 3,73.

La polul opus, pe scara dependenţei, s-au aflat castraveţii, morcovii şi fasolea. Interesant, cafeaua nu s-a aflat deloc pe listă. Sursa: gustarte.ro

horacredit.ro/

Ultimile din

Mergi la SUS