Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

INCREDIBIL – Bolnavii de la spitalul din Balş sunt transportaţi cu o targă improvizată, iar in lipsa brancardierilor pacienţii sunt transportaţi de paznici şi asistente

in ExtraNews de

Bolnavii din spitalul din Bals sunt plimbati de la un etaj la altul cu o targa improvizata. Culmea este ca unitatea sanitara nu are nici brancardieri. Asa ca medicii se roaga de paznici sa transporte pacientii.

Cu aceasta targa improvizata urca pe scari  bietii pacienti ai spitalului orasenesc Bals. Astfel de scene se vad in fiecare zi. In lipsa liftului pentru transportul bolnavilor, pe cadrul de metal, angajatii au prins un fel de prelata. Se chinuie cu ea si se roaga sa nu le cada bolnavul de pe …..targa.

STEFAN STĂNCULESCU, dir. Spital orăsenesc Bals: De ani de zile am facut acest lucru cu bolnavii care nu se pot deplasa.

Nici brancardieri nu sunt. Medicii se vad nevoiti sa apeleze la bunavointa asistentilor si a paznicilor.

„Acum depinde si in zilele in care este mai aglomerat sau nu depinde. Da de cele mai multe cazuri cu targa ii caram, daca alte posibilitati nu sunt”, spune un angajat al spitalului.

Culmea este ca in caietul de sarcini dotarea cu lift a spitalului e conditie obligatorie. In lipsa ei, unitatea risca sa nu primeasca acreditarea necesara functionarii.
Conducerea spitalului si cea a administratiei locale cauta solutii pentru a rezolva urgent problema. In caz contrar, spitalul risca sa nu primeasca acreditarea necesara functionarii, dotarea cu lift a unitatii medicale fiind una dintre conditii.

Spitalul din Bals are două etaje, la ultimul functioneaza Sectia Medicala, cea mai mare si mai frecventata. Sursa: stirilekanald.ro

Ultimile din

Mergi la SUS