Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Asociaţiile şi patronatele din turism vor specialişti, nu politicieni la Ministerul Turismului!

in Diverse/ExtraNews/Politic de

   Patru organizaţii reprezentative pentru industria turismului, solicită partidelor politice, Parlamentului şi Preşedinţiei numirea unor specialişti din turism, nu oameni politici, la conducerea Ministerului Turismului.

   Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR), Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) şi Federaţia Industriei Hoteliere din România (FIHR), au solicitat partidelor politice, Parlamentului României şi Preşedinţiei numirea unor specialişti din turism la conducerea Ministerului Turismului.

   Asociaţiile susţin că funcţiile de conducere din Ministerul Turismului, ministru şi secretar de stat, să fie deţinute de specialişti din turism, „întrucât este nevoie de expertiză în domeniu, care să ne permită să facem progrese reale, pe fiecare zonă a industriei noastre. Nu putem avea permanent la conducerea instituţiei care administrează turismul numai persoane fără legătură cu domeniul„.

   Cele patru organizaţii mai spun că România se află într-un moment critic în turism, cu impact negativ asupra evoluţiei acestuia. „Niciun act normativ nu a fost aprobat în ultimele şase luni. Cel referitor la acordarea voucherelor de vacanţă şi angajaţilor din sistemul public nu este aprobat, Legea Turismului nu a intra în dezbatere, propunerile ANAT referitoare la garantarea pachetelor turistice nu s-au concretizat într-un act normativ.

   La fel, promovarea turistică a României în străinătate este palidă, potrivit Institutului Naţional de Statistică, România a fost vizitată în 2016 de numai 2,5 milioane de turişti străini. „Creşterea anuală, de 10%, ne bucură, dar este nesemnificativă comparativ cu cea înregistrată de Bulgaria, vizitată anul trecut de peste 8 milioane de turişti străini. Sau cu rezultatele Ungariei, vizitată anul trecut de mai mult de 16 milioane de turişti străini. Birourile de turism din străinătate au fost desfiinţate cu motivaţii de natură personală şi fără a fi pus imediat ceva în loc. Toate eforturile de promovare depuse de cei care reprezentau România în străinătate se vor risipi, fondurile alocate pentru promovarea externă, chiar așa puţine, vor fi fost cheltuite în zadar”, spune comunicatul emis de cele patru organizaţii de turism.

ANAT, OPTER, ANTREC şi FIHR mai solicită să fie consultate în cazul nominalizărilor pentru posturile de conducere din Ministerul Turismului, „dacă se doreşte cu adevărat turism în România„. (foto: C. Dumitru)

Ultimile din

Mergi la SUS