Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

ANUNȚUL BOMBĂ făcut de Angela Merkel și Emmanuel Macron. Ce se va întâmpla cu Uniunea Europeană

in Extern de
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Cancelarul german Angela Merkel şi noul preşedinte francez Emmanuel Macron şi-au prezentat luni, la Berlin, „foaia de parcurs” pentru Uniunea Europeană şi zona euro, în timpul primei vizite în străinătate a lui Macron în calitate de lider al Franţei, relatează marţi DPA.

Reprezentanți ai grupării proeuropene „Pulsul Europei” au demonstrat în faţa cancelariei germane înainte de întrevederea celor doi lideri, fluturând steaguri ale UE şi bannere cu mesajul „În numele prieteniei” după ce Emmanuel Macron a fost primit cu onoruri militare.

În timpul discuţiilor, cei doi lideri s-au declarat gata să renunţe la tratatele UE existente dacă va fi nevoie de acest lucru.

„Putem da Uniunii Europene o nouă dinamică. Dacă putem spune de ce, pentru ce, care este motivul din spatele acestei decizii, Germania va fi cu siguranţă gata să facă asta”, a declarat Angela Merkel.

La rândul său, Macron a reiterat poziţia Angelei Merkel privind reformele UE: „Nu există absolut nimic tabu aici pentru noi”.

Germania şi Franţa – două mari puteri economice ale UE – sunt văzute în mod tradiţional ca forţa din spatele integrării europene, iar Macron doreşte să-şi respecte promisiunile din campania electorală privind reformarea şi consolidarea blocului comunitar.
Sursă: Agerpres


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Având în vedere perioada critică prin care trecem cu toții, atât sanitară cât și psihologică, dar mai ales pentru că există o avalanșă de titluri alarmiste și foarte multe fake news-uri, informațiile legate de criza provocată de coronavirus sunt prezentate în fluxul nostru doar din surse oficiale sau după ce au fost documentate și atent verificate. De asemenea, siteul ExtraNews.ro este partener al uneia dintre cele mai mari agentii de presa din Romania, News.ro . Ne puteți contacta aici.


Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS