Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Raluca Turcan despre cursa pentru şefia PNL: Miza alegerilor o reprezintă unitatea

in Diverse/ExtraNews/Politic de

   Miza alegerilor interne din Partidul Naţional Liberal o reprezintă unitatea, atragerea tuturor oamenilor de valoare şi a oamenilor care îşi pun speranţele în PNL să intre într-un proiect care să fie cât mai cuprinzător, a declarat marţi preşedintele interimar Raluca Turcan, citată de pnl.ro.

   Ea spune că a renunţat la candidatură pentru că astfel ar fi generat o dezbinare în intreiorul PNL şi “este mult mai important să aduni energiile din partid, decât să le disipezi“. Turcan a mai precizat că va susţine “acel candidat la preşedinţia partidului care va avea, pe de o parte, o platformă care să asigure diferenţierea PNL de celelalte partide politice, o dată prin soluţiile oferite pentru a revigora mediul economic şi integritatea în funcţia publică şi, pe de altă parte, acel candidat la preşedinţia partidului care asigură şi o echipă care să vină cu dorinţă de implicare, integritate şi profesionalism în decizia naţională a partidului“.

Până marţi, pentru funcţia de preşedinte al PNL şi-au depus candidaturile Ludovic Orban, Cristian Buşoi şi Viorel Cataramă. Un alt favorit pentru prezidenţialele PNL, vicepreşedintele Cătălin Predoiu, a anunţat şi el că nu va candida.

Raluca Turcan, a anunţat luni că nu va candida la preşedinţia PNL la Congresul din iunie, dar consideră că experienţa pe care o are ar justifica prezenţa sa în conducerea formaţiunii.

Momentul prin care trece PNL arată un echilibru foarte fragil şi avem nevoie de un congres care să unească toate forţele, nu să le disipeze. Cu alte cuvinte, consider în momentul de faţă că unitatea este prima condiţie a victoriei PNL, a reconstrucţiei PNL şi, în opinia mea, unitatea va fi principala miză a Congresului din iunie“, a spus Turcan, Ea a arătat că aceia care vor viza “revanşe personale, slăbirea partidului, orgolii mărunte, interese de accedere doar la putere” nu vor avea sprijinul său.


Ultimile din

Mergi la SUS