Americanii au scos artileria grea. Prima armă cu laser din lume, testată în Golful Persic

in Extern de

Prima armă care foloseşte laserul este gata de acţiune, conform oficialilor americani. Această armă poate distruge drone şi alte obiecte mici cu o acurateţe remarcabilă.

Laserul, cunoscut sub numele de Laser Weapons System (LaWS), pare desprins dintr-un film SF, dar este funcţional în întregime, scrie Live Science.

LaWS se găseşte la bordul USS Ponce, o navă de transport aflată acum în Golful Persic.

Lt. Cale Hughes, un ofiţer al prototipului, susţine că „operaţional vorbind, funcţionează ca un pointer cu laser”.

Impulsurile laserului sunt silenţioase şi invizibile şi de asemenea, este extrem de rapid, călătorind cu viteza luminii, de 50.000 de ori mai rapid ca o rachetă balistică intercontinentală, de tipul celei pe care o testează Coreea de Nord.

Sistemul de 40 de milioane de dolari necesită un echipaj de trei oameni şi un generator mic pentru a alimenta electric dispozitivul. Totuşi, fiecare impuls este ieftin, fiind aproximativ un dolar fiecare tragere.

În afară de a fi capabil să neutralizeze ţinte din aer, laserul poate distruge obiecte din apă. Spre exemplu, dacă laserul este ţintit la o navă inamică, aceştia pot distruge motorul şi nimic altceva. „Acest tip de precizie este ceva ce nu poţi avea cu arme convenţionale”.

Regulile Convenţiei de la Geneva interzic utilizarea laserelor direct asupra oamenilor. Statele Unite vor respecta acest protocol, astfel laserul va avea menirea de a neutraliza doar dispozitivele inamice. VEZI VIDEO AICI.