Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Dosarul „Gala Bute” a fost amânat. Declarația Elenei Udrea despre acest dosar:”Este o mizerie!”

in ExtraNews de

Luni, la instanța supremă s-a judecat primul termen al apelului declarat în dosarul „Gala Bute”.

Elena Udrea, prezentă la instanța supremă, a declarat că dosarul „Gala Bute”, în care prima instanță a condamnat-o la șase ani de închisoare, este o „mizerie” și a precizat că ar trebui dată o soluție de achitare în cazul său.

Fostul ministru s-a declarat nemulțumit că procurorii au soluționat denunțul depus împotriva lui Florian Coldea și a Laurei Codruța Kovesi într-o singură zi și a arătat că: „Șase ani închisoare pentru ‘Gala Bute’, în condițiile în care nu mi s-a admis expertiza. Infracțiunea de abuz în serviciu este o infracțiune cu prejudiciu. Din moment ce nu avem expertiză, de unde știm că avem prejudiciu? Acesta este numai un exemplu din tot ce este în această mizerie de dosar”.

Elena Udrea a mai declarat că:”Decizia de condamnare era deja luată de când a ajuns dosarul la ÎCCJ. Este obligatoriu să fiu achitată. Dacă nu există prejudiciu, dacă nu există nimeni acuzat de vreo greșeală în acest dosar, un ministru nu face proceduri. Dacă s-a greșit cumva în procedura care s-a derulat la minister, atunci ar trebui să mai fie cineva vinovat, gen șeful de servciu sau directorul care a derulat procedura, ori în acest dosar nu este nimeni acuzat, în afară de ministru, care a luat și șase ani închisoare”.

Udrea a mai completat că: „după aproape trei ani de zile descoperim că ceea ce am spus eu atunci, era adevărat”.
La cererea avocaților, procesul în dosarul „Gala Bute” a fost amânat până pe 27 noiembrie 2017.

Mergi la SUS