Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

American Jewish Committee i-a conferit președintelui României distincția Light Unto the Nations

in Extern/ExtraNews de

Aflat în vizită în America, luni seara, președintele Klaus Iohannis a primit de la Forumul Global al American Jewish Committee(Comitetul Evreiesc American) distincția Light Unto the Nations(Lumina Popoarelor)pentru activitatea sa de „lider dedicat întăririi democrației și a statului de drept în România, (…) pentru eforturile sale de a combate anti-semitismul și pentru a aprofunda legăturile dintre România și SUA, precum și între România și Israel”
„Lumina popoarelor” este cea mai importantă distincție a organizației American Jewish Committee(AJC). Ea se decernează șefilor de stat sau de guvern în semn de recunoaștere a impactului internațional important în domeniul păcii, securitătii, democrației și promovării valorilor umane.
Printre beneficiarii anteriori ai acestei prestigioase distincții se numără cancelarul german Angela Merkel, președintele francez Nicolas Sarkozy, președintele S.U.A. Bill Clinton precum și alți șefi de stat.
Directorul executiv al AJC a declarat că: „Președintele Iohannis exemplifică ce înseamnă să fii o Lumină a Popoarelor”.
La Forumul Global al organizației American Jewish Committee, Klaus Iohannis a fost prezentat ca susținător al statului de drept, în contextul protestelor generate de OUG 13 și s-a spus că „a stat de partea corectă a istoriei, sprijinind transparența, statul de drept și libertatea”.
Președintele Klaus Iohannis a declarat: „Accept prestigioasa distincție nu numai pentru mine, ci pentru țara mea și pentru poporul român. Este credința lor în democrație și în statul de drept care este recunoscută prin această distincție și care ne-au adus ca națiune aici unde suntem astăzi” și că își va dedica eforturile pentru consolidarea democrației și a statului de drept.

Mergi la SUS