Alertă nucleară! Explozie nucleara in Rusia, soldata cu 5 morti pana acum! Exista risc de radiatii MAJOR, inclusiv pentru Romania. Povestea Cernobil se repeta?

in ExtraNews de

Explozia a avut loc joi insa abia acum s-a aflat ce pabuge majore a produs, ducand la decesul mai multor persoane.

Cazul ‘Cernobil’ revine. Explozia de la o baza navala din regiunea Arhanghelsk s-ar fi produs in timpul testarii unei rachete cu propulsie nucleara, dupa cum au afirmat experti citati de cotidianul Daily Express si publicatia online rusa Meduza.

Cinci dintre angajatii agentiei ruse pentru energie atomica, Rosatom, au murit in urma unei explozii care s-a produs joi la o bază militara din regiunea Arhanghelsk, in timp ce se testa o racheta cu combustibil lichid.

Cazul ‘Cernobil’ revine

Alti trei angajati sunt grav raniti, avand arsuri severe, dupa cum a mai precizat Rosatom. Initial s-a spus ca doar doua persoane au decedat, iar alte sase au fost ranite.

Explozia a avut loc in zona orasului Severodvinsk, aflat in apropierea bazei unde a avut loc accidentul, si s-a detectat o crestere a radioactivitatii pentru o perioada scurta de timp.

Imediat dupa aceea, autoritatile au recomandat locuitorilor sa consume iod, substanta folosită pentru atenuarea efectelor expunerii la radiatii, cum a fost si in cazul Cernobil.

Presedintele rus Vladimir Putin a spus in martie 2018 ca Rusia a dezvoltat o racheta cu propulsie nucleara, cu „raza de actiune nelimitata, invincibila in fata tuturor sistemelor antiaeriene si antiracheta existente si potentiale”, potrivit Adevarul.