Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

ALERTĂ METEO: Ninsori și vânt puternic până duminică seara! Care sunt zonele vizate

in ExtraNews de

Astăzi, de la ora 13:00, este în vigoare o informare meteo până la ora 18:00, de ninsori la munte și în nordul Moldovei, intensificări ale vântului. În nordul Moldovei și local la munte vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări temporare mai ales pe creste, cu rafale de 55-75 km/h, spulberând zăpada. Vor fi intensificări ale vântului se vor semnala și în restul Moldovei, Dobrogea și Bărăgan, cu viteze de 45…55 km/h, iar pe litoral, 55-65 km/h.

De la ora 18:00 până mâine seară, la ora 23:00, este valabilă o informare de ploi însemnate cantitativ în sud-est, predominant ninsori și strat de zăpadă în vest, nord, centru și la munte, intensificări ale vântului, scrie dcnews.ro

”În cursul nopții de sâmbătă spre duminică (2/3 decembrie), în Dobrogea și jumătatea estică a Munteniei va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 35 l/mp. Începând din dimineața zilei de duminică (3 decembrie) aria precipitațiilor se va extinde treptat dinspre sud-vestul teritoriului și va cuprinde majoritatea regiunilor. În Banat, Crișana, Maramureș, nordul Moldovei și local în Transilvania și la munte vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent îndeosebi în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în masivele vestice ale Carpaților Meridionali. Izolat se va semnala polei. Cu precădere pe parcursul zilei de duminică (3 decembrie), vântul va avea intensificări temporare, în regiunile sudice cu viteze de 50…55 km/h, iar în zona montană, mai ales pe creste vor fi rafale de peste 60…70 km/h, viscolind și spulberând zăpada. Pe parcursul nopții de duminică spre luni (3/4 decembrie), precum si în timpul zilei de luni (4 decembrie), local și temporar vor fi intensificări ale vântului, mai ales la munte, unde rafalele vor depăși 60…70 km/h, iar pe creste 80…90 km/h, spulberând zăpada.” este informarea ANM.

Sursa: dcnews.ro

Mergi la SUS