Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

ALERTĂ CUTREMUR, aplicația OFICIALĂ în România care anunță cu 30 de secunde inainte când vine un SEISM PUTERNIC

in ExtraNews de

Institutul Naţional pentru Fizica Pămânului a lansat un program online care te anunță cu 30 de secunde înainte de a se produce un cutremur, alerta apărând doar la cutremure de peste 4.5 grade pe scara Richter.

Niciun furnizor de apă, gaz sau energie electrică nu a solicitat Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP) instalarea aplicaţiei de alertă pentru reacţie în cazul unui cutremur cu magnitudinea de peste 4,5 grade, potrivit directorului general al INFP Constantin Ionescu, citat de News.ro.

Constantin Ionescu a precizat că în cazul unui cutremur cu magnitudinea de peste 4,5 sunt alertate centrala termică de la Piteşti, Institutul de Cercetare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară de la Măgurele, Centrala Nucleară de la Cernavodă, Centrala Nucleară de la Kozlodui, Guvernul, Ministerul de Interne şi Armata.

În schimb, furnizorii de energie energie electrică, gaz şi apă nu au această aplicație de alertă în cazul unui cutremur, deşi este gratuită.

„În plus, gazul la intrarea în clădiri nu poate fi oprit în cazul unui cutremur mare, pentru că nu exista montate vane care să permită întreruperea furnizării gazului, a explicat directorul INFP, la dezbaterea „Bucureştiul Vulnerabil”, privind riscul seismic. Sursa: stirileprotv.ro

AFLAȚI de aici detalii despre această aplicație. 

Ultimile din

Mergi la SUS