Alba-neagra la Ministerul Educației. Răsturnare de situație în ceea ce privește data la care începe școala. Anunțul ministerului Educației

in ExtraNews/Politic de

E alba-neagra la Ministerul Educației în legătură cu data la care începe școala. Daniel Breaz, ministrul interimar al instituției spune că nu a luat încă nicio decizie. Asta înseamnă că școala poate începe pe 9 septembrie, dar și pe 16 septembrie. Nebunia a fost provocată de solicitarea premierului Viorica Dăncilă către ex-ministrul Ecaterina Andronescu să prelungească vacanța elevilor.

Nici Ministerul Educației nu știe data la care începe școala, d-apoi elevii
Întrucât Ecaterina Andronecu a fost între timp demisă, cererea a rămas cumva în aer, iar cel care trebuie să ia acum o decizie în privința asta este ministrul Culturii care asigură interimatul la Educație. Ieri, ministrul tindea spre varianta începerii cursurilor pe data de 9 septembrie, așa cum era stabilit deja de câteva luni, însă azi vine cu un răspuns neclar.

Dăncilă i-a cerut Ecaterinei Andronescu la data de 31 iulie 2019 să amâne startul cursurilor din noul an școlar pentru data de 16 septembrie, asta după ce a vorbit cu patronatele și sindicatele din turism. „Vă rog, doamna ministru Ecaterina Andronescu, să luaţi în calcul începerea anului şcolar de la 16 septembrie. Sunt convinsă că este încă o măsură aşteptată de elevii din România”, era cererea pe care a formulat-o premierul public în ședința de guvern.

Comunicatul ministerului nu răspunde întrebării: când începe școala?
Propunerea, deși aparent favorabilă pentru elevi, este contestată chiar de Federația Elevilor din România. „Reprezentanţii MEN vor continua în zilele următoare consultările cu beneficiari, precum şi părţi implicate în sistemul de învăţământ public, astfel încât structura noului an şcolar să vizeze interesul superior al elevilor şi să răspundă nevoilor acestora”, transmite astăzi Ministerul Educației Naționale printr-un comunicat de presă, notează Jurnalul Național.