Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Ai volan pe dreapta? Mai faci o dată şcoala

in ExtraNews de

Un fost ministru al Transporturilor propune condiţii mai stricte pentru cei care vor să circule în România cu maşini cu volanul pe dreapta. Şoferii care vor să conducă astfel de maşini ar urma să facă ore suplimentare de condus (cel puţin 20 de ore) şi să obţină permisul într-o ţară în care sensul de mers e reglementat pe partea stângă, informează Digi24.ro.

Iniţiatorul legii invocă faptul că peste 90% din accidentele în care maşini cu volanul pe partea dreaptă sunt implicate conducătorii auto ai acestor autovehicule sunt şi vinovaţi de respectivele accidente.

Printre altă măsuri care ar putea fi impuse ar fi şi aceea că proprietarii de maşini cu volanul pe partea dreaptă ar putea fi obligaţi să-şi monteze pe maşini oglinzi periscopice. O investiţie care poate costa aproximativ 300 de lei.

Parlamentarii au prevăzut şi amenzi de până la 800 de lei, plus ridicarea certificatului de înmatriculare pentru cei care nu respectă aceste reguli. Deocamdată este doar un proiect de lege, care urmează să fie discutat în sesiunea parlamentară din februarie.


Ultimile din

Mergi la SUS