Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

AFLA CE ZODIE ESTI IN ZODIACUL TIGANESC

in Diverse de

Mostenit din Evul Mediu si impartit in 12 semne, zodiacal tiganesc vorbeste despre punctele forte si despre defectele nativilor, despre norocul lor in viata si despre firea lor mai putin cunoscuta.
Zodiile tiganesti poarta nume de arme, precum pumnalul sau cutitul, dar si nume de obiecte precum clopotul sau cupa, cu o incarcatura simbolica puternica si cu valente mistice. Dar ceea ce este mai curios despre ele este ca toate, indiferent de conotatia lor pozitiva sau negativa, erau folosite in ritualurile magice. Afla si tu ce iti corespunde in zodiacul tiganesc si ce semnificatii are pentru destinul tau.


PUMNALUL (BERBEC) 22 martie-20 aprilie


Conform zodiacului tiganesc, Berbecii se afla in semnul Pumnalului, un symbol al curajului si al cutezantei, al tariei de caracter si al indraznelii. Nativii din zodiac Pumnalului sunt recunoscuti pentru determinarea lor. Sunt rezistenti, fac fata tuturor schimbarilor si pot trece peste situatii dificile care pot dobori alti oameni. Sunt ambitiosi si incearca sa fie mereu primii, chiar daca uneori gresesc drumul si trebuie sa se intoarca!


COROANA (TAUR) 21 aprilie-1 mai


In zodiacal tiganesc, Coroana reprezinta puterea si bogatia, doua ambitii mari pe care le are orice nativ din zodiac Taurului. Cei nascuti in acest semn sunt firi practice, organizat si muncitoare, sunt inteligenti si stiu sa speculeze orice sansa pentru a face bani, chiar daca vor depune un efort supraomenesc. Nativii zodiei Coroana au mult noroc in viata si reusesc sa obtina o situatie materiala indestulatoare, pentru care sunt adesea invidiati.


SFESNICUL (GEMENII) 2 mai-21 iunie


Sfesnicul raspandeste lumina si alunga intunericul, iar aceasta este si misiunea celor nascuti in zodiac lui. Ei trebuie sa fie lideri spirituali, invatatori, dascali, cercetatori sau preoti. Lumina este asociata cu increderea si speranta, cu idei vizionare si capacitatea de a-i calauzi in vremurile tulburi. Se spune despre nativii din semnul Sfesnicului ca sunt intelepti sic a sunt deschisi tuturor schimbarilor si noutatilor.


ROATA (RAC) 22 iunie-22 iulie


Roata inseamna miscare, instabilitate, dar si progres. Conform zodiaului tiganesc, nativii Raci imprumuta multe attribute din zodiac Rotii, sunt manati de sentimente si emotii si au atitudini schimbatoare, pe care nu te poti baza. Cu toate acestea, cei nascuti in semnul Rotii isi croiesc cu tenacitate drumul inainte, iar daca dau vreodata inapoi o fac numai de dragul altora. Au initiative bune, au o putere interioara fenomenala si sunt mereu pe drumuri.


STEAUA (LEU) 23 iulie-22 august


Nativii Lei sunt patronati de Soare in zodiacal european, iar in zodiacal tiganesc au drept simbol steaua, care aduce faima, stralucire si multe succese. Nativii nascuti in semnul Stelei sunt destinati sa realizeze lucruri mari, sa conduca si sa cuceresca. Fie ca se afirma in cariera sau in plan politic, fie ca sunt cu un pas inaintea celorlalti indiferent de activitatea lor, ei vor excela. Deschisi, optimisti si fermecatori, vor iesi mereu cu fruntea sus.


CLOPOTUL (FECIAOARA) 23 august-22 septembrie


In zodiacal tiganesc, Clopotul, de obiei agatat de coviltirul carutelor, este simbolul promptitudinii, al punctualitatii si al avertismentelor. Nativii nascuti in zodiac Clopotului sunt ordonati, rigurosi, atenti si, mai ales, capabili sa isi assume responsabilitati majore in cadrul familiei. Ei sunt cei care dicteaza mersul lucrurilor si fac planurile cele mai importante pentru a-si calauzi familia sau prietenii pe un drum corect.


BANUL (BALANTA) 23 septembrie-22 octombrie


Banul sau moneda are intotdeauna doua fete: una reprezinta valoarea materiala, alta, valoarea spirituala. Nativii Balanta imprumuta de la zodiac lor tiganeasca abilitatea de a impaca opozitiile si de a gasi cale de mijloc, fie prin diplomatie, fie prin compromisuri financiare. Ei stiu sa reziste tentatiilor si extremelor, cantaresc bine riscurile si sunt precauti cand vine vorba de schimbari. Sunt oameni pe care te poti baza in situatii grele.


CUTITUL (SCORPION) 23 octombrie-21 noiembrie


In vechile traditii tiganesti cutitul este asociat cu maturitatea, indrazneala, dar si cu alegerea dintre viata si moarte. Destinul celor nascuti in zodiac Cutitului este unul schimbator si imprevizibil. Se spune ca acesti oameni nu isi fac niciodata planuri pe termen lung si ca isi schimba viata in functie de oportunitatilr care li se ofera, chiar daca cei din jurul lor au de suferit. Sunt dornici de libertate si isi apara independent cu orice pret.


TOPORUL (SAGETATOR) 22 noiembrie-21 decembrie


Se zice ca un topor, manuit cu putere si abilitate, poate darama orice obstacol. Si nativii acestei zodii sunt capabili sa treaca peste orice pentru a-si atinge obiectivele, chiar daca se mai poticnesc sau inaseaza pierderi. Ei sunt temerarii zodiacului si nu se dau in laturi de la nicio provocare, atata vreme cat le satisfice mandria si orgoliul. Ei iubesc libertatea mai mult ca orice si nu suporta sa fie manevrati, mai ales in dragoste.


POTCOAVA (CAPRICORN) 22 decembrie-20 ianuarie


Potcoava a fost din vremuri vechi un symbol al norocului si al castigurilor. Ea este asociata cu oamenii muncitori si inteligenti, care isi cunosc bine limitele, dar si calitatile. Nativii din zodiac Potcoavei stiu cum sa scoata bani din piatra seaca si, chiar daca nu se imbogatesc, vor avea o viata indestulatoare si vor obtine aproape tot ceea ce isi doresc. Isi iubesc mult familiile si stiu cum sa le protejeze.


CUPA (VARSATOR) 21 ianuarie-19 februarie


Vechile vorbe ale ghicitoarelor spun ca inima celor nascuti in aceasta zodie este ca vinul pe care il torni in cupa. Creativi, versatili si descurcareti, nativii din semnul Cupei sunt cei mai putin statornici din tot zodiacul. Dragostea lor e imbatatoare, dar lasa in urma regrete. Chiar daca nu sunt cei mai buni parteneri de viata, nativii acestei zodii au alte calitati: sunt talentati, intuitivi, flexibili si amatori de aventuri. Au o minte ingenioasa si sunt generosi.


CAPELA (PESTI) 20 februarie-20 martie


Valorile simbolice ale capelei sunt usor de asimilat zodiei Pesti. Credinta, speranta, bunatatea si increderea in natura buna a oamenilor sunt specific acestei zodii. Cei care se nasc in semnul Capelei sunt sensibili, iubitori si familisti, iar pacea si armonia lor interioara se rasfrang si asupra celorlalti. Ei sunt inzestrati si cu o intuitive rara, care ii ajuta sa isi canalizeze energia spre obiectivele semnificative si sa se fereasca de tot ceea ce le poate dauna.

Ultimile din

Mergi la SUS