Adevărul despre MASCA ANTI-GRIPĂ. Efectul pe care il are, de fapt si substanță specială pe care o conține. Tot mai mulți oameni o poartă fără să știe asta!

in Sanatate de

Masca anti-gripă este un accesoriu care nu trebuie uitat, înainte de a pleca de acasă, în această perioadă. Cazul îmbolnăvirilor a crescut, iar numărul deceselor din România a ajuns la zece.

Cum să porți corect masca anti-gripă. Oamenii trebuie să afle că masca anti-gripă trebuie purtată corespunzător pentru a preveni gripa sau pentru a preveni îmbolnăvirea celorlalți. Dacă tu ești purtătorul virusului, atunci masca ar trebui să fie folosită cu partea albă către tine. Dacă nu vrei ca cineva să te infecteze, atunci masca ar trebui să fie purtată cu partea albă spre exterior.

Ce substanță specială conține masca

Cum să porți corect masca anti-gripă. Se consideră că partea colorată este trată cu o substanță specială și previne intrarea microbilor în tractul respirator. Partea albă a măștii chirurgicale servește drept filtru.

Cum să porți corect masca anti-gripă. Citeste si: STB le pune călătorilor la dispoziție măști sanitare pentru a preveni apariția unor focare de infecție

Află cum să porți corect masca anti-gripă. Ce substanță specială conține masca

Cum să porți corect masca anti-gripă. „Cum se poartă masca? Cu partea colorată în exterior, cu banda specială pentru nas logic în zona nasului cu apăsare fermă, cu bărbia, gura și nasul acoperite, cu părțile laterale ale măștii cât mai bine lipite de obraji. Nu se poartă diferit! Nu procedați ca în sfaturile livrate pe internet de persoane neavizate care spun că trebuie să fie cu albul în interior când ești sănătos și cu albul în exterior când ești bolnav”, sunt sfaturile medicului Vasi Rădulescu, într-o postare pe Facebook.

Cum să porți corect masca anti-gripă.

„Este eficientă masca? Ne vom spăla viguros pe mâini pentru protecție adecvată, pentru că masca nu reprezintă o metodă perfectă. Ne vom vaccina pentru a scădea drastic riscul de a face gripă. Vom sta acasă dacă suntem bolnavi. Cele mai multe măști nici nu acoperă bine gura, nasul și mai ales părțile laterale și nu pot filtra eficient virusurile, dar pot limita transmiterile picăturilor de lichid din actul respirator, din tuse sau strănut. Totuși, trebuie să știți că nu există nicio recomandare oficială pentru purtarea acestor măști în gripă! Nu sunt incluse în vreun protocol strict de protecție. Depinde de fiecare cum decide să se protejeze în plus și numeroase studii au arătat efecte benefice”, a declarat medicul.

Cum să porți corect masca anti-gripă.

Oamenii trebuie să țină cont de sfaturile de mai sus, mai ales după decizia dată de Primăria Capitalei care a vizat împărțirea a 100.000 de măști medicale de către STB, pasagerilor în mijloacele de transport în comun. În farmacii este stare de alertă, iar oamenii au mărturisit că nu se mai găsesc măști medicale, pentru că stocul s-a epuizat.