Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

7 MĂSURI SIMPLE SĂ NU UITI DE LISTA DE PRIORITĂȚI

in Diverse de

Multe femei duc vieți agitate, făcând slalom între serviciu, gospodărie, familie, pasiuni și prieteni. Însă cele mai fericite și mai mulțumite femei sunt cele care știu să-și stabilească prioritățile: în acest fel, ele își simplifică viața.

O viață simplă poate să însemne luccruri diferite pentru persoane diferite pentru persoane diferite. Însa în general cele mai multe femei sunt de acord că simplitatea înseamnă excluderea a tot ce nu este esențial, înlocuirea haosului cu pacea și implicarea în lucrurile care sunt importante.

O DEFINIȚIE

Care sunt oamenii, activitățile sau lucrurile din viață fără de care nu putem trăi? Iată o întrebare simplă, care te ajută să-ți dai seama care sunt aspectele care dau sens vieții tale. Conform dicționarelor, prioritate înseamnă „însușirea de a fi primul în timp; dreptul de a ocupa primul loc ca importanță; precădere; primordialitate; întâietate; ceva sau cineva cu rang înalt în privința importanței”. Pe scurt, prioritate înseamnă ce este cel mai important lucru pentru tine.

CE-AI FACE DACĂ…

Există mai multe zone în care femeile își stabilesc prioritățile. Familia, serviciul, prietenii, religia, sportul și pasiunile pot ocupa un loc aparte în inima ta. Totuși, este bine ca și dintre aceste domenii să le alegi pe cele care ți se par cele mai importante. Pentru a înțelege mai bine cum să procedezi, imaginează-ți următoarea situație: dacă ai avea tot timpul și toți banii din lume, ce ai face cu timpul tău și cum ți-ai cheltui banii? Care sunt oamenii cu care vrei să petreci timp? Care sunt oamenii pe care îi vrei în viața ta? Ce activități te fac fericită? Care sunt lucrurile care te bucură cel mai mult? Ce dorești să sprijini cu resursele tale financiare? Este important ca tu răspunzi la întrebări, pentru că ele te vor ajuta să privești cu claritate în propria ta inimă.

ȘI VIAȚA TA E IMPORTANTĂ

Pentru a trăi însă o viață simplă nu este de ajuns să afli care sunt cele mai importante lucruri în viață, ci și să elimini orice nu este o prioritate pentru tine. De multe ori ne implicăm în activități și interacțiuni cu alți oameni nu neapărat pentru că asta ne dorim cu adevărat, ci pentru că vrem să proiectăm o anumită imagine despre noi însene. Este important, desigur, să fim bine văzute la serviciu, în comunitatea în care trăim, printre prieteni. Dar pentru asta nu trebuie neapărat să ne alocăm toate resursele de timp și energie.

CITESTE SI: “AJUTOR, NU MAI POT!”

7 MĂSURI SIMPLE

1 Fă o listă cu 4-5 lucruri esențiale pentru tine. Acestea sunt prioritățile și pe ele trebuie să-ți concentrezi energia și timpul.

2 Evalueaza-ți implicarea actuală în diferite activități. Analizează cu atenție cum îți petreci zilele și gândește-te dacă tot ce faci este util, plăcut sau dacă te face fericită. Daca nu, elimină acele activități.

3 Evaluează-ți timpul. Cum îți petreci zilele? Ce faci de dimineață până seara? Exclude tot ce nu are legătură cu prioritățile tale.

4 Simplifică sarcinile de lucru. Concentrează-te pe aspectele esențiale și elimină activitățile care nu au legătură cu munca.

5 Simplifică sarcinile de acasă. Din nou, alege activitățile esențiale și deleagă, elimină, automatizează orice altceva.

6 Învață să spui nu. Iată o abilitate cheie pentru orice femeie care vrea să aibă o viață simplă și plăcută. Nu te gândi că jignești sau că superi, pur și simplu ai dreptul să alegi ce vrei sau nu să faci.

7 Limitează-i comunicarea. În prezent, telefonul mobil, rețelele de socializare, e-mailul, skype-ul și forumurile ocupă din ce în ce mai mult timp și spațiu mental. Dacă te lași pradă acestor mijloace de comunicare, ele îți vor lua tot timpul. De aceea, planifică răspunsul la e-mailuri dimineața și seara. Nu vorbi la telefon mai mult decât este absolut necesar. Fă un program cu toate aceste activități și respectă-l. Procedează la fel cu televizorul și internetul. Citește știrile doar dimineața și seara.

sursa: femeia.ro

Ultimile din

Mergi la SUS