Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

4 motive pentru care tantarii ii inteapa mai mult pe unii oameni. Raspunsurile sunt surprinzatoare

in Curiozitati de

Tantarii nu sunt niste insecte prietenoase, iar intepaturile lor sunt de-a dreptul dureroase si neplacute, in special in timpul verii.

Exista si norocosi care nu au o problema cu intepaturile si prezenta tantarilor, insa acest articol nu este despre ei, ci despre oamenii care simt pe pielea lor atractia acestor insecte.

Te-ai intrebat vreodata de ce sangele tau este atat de apetisant pentru tantari? Gasesti mai jos 4 dintre raspunsurile posibile la aceasta intrebare, oferite de cei de la BuzzFeed.com

1.  Cantitea de dioxid de carbon pe care o expiri face diferenta.

Una dintre modalitatile prin care tantarii isi localizeaza tinta este detectarea dioxidului de carbon expirat. Pentru a face acest lucru, acestia folosesc un organ olfactiv care simte de la 50 de metri dioxidul de carbon.

Prin urmare, oamenii care expira mai mult CO2, in special cei  cu masa corporala mai mare, sunt piscati mai des. In plus, acesta este si motivul pentru care copiii sunt in general piscati mai putin comparativ adultii.

2. O temperatura crescuta a corpului ii atrage pe tantari, iar sansele sa fii intepat cresc considerabil.

In afara de respiratie, tantarii sunt atrasi de acidul lactic, acidul uric si alte substante care se elimina prin transpiratie.

In general, tantarii sunt atrasi de persoanele cu o temperatura a corpului mai ridicata. Efortul fizic favorizeaza secretia acidului lactic si cresterea temperaturii corporale, tantarii vor fi atrasi de persoanele mai active sau cele care au depus efort.

3. Unele grupe de sange sunt mai „apetisante” pentru tantari.

Tantarii se hranesc cu proteinele din sangele nostru, dar se pare ca unele grupe de sange ii atrag mai mult decat altele.

Conform unor teste realizate in laborator, s-a demonstrat ca persoanele cu grupa 0 au fost intepate de doua ori mai frecvent decat cele cu grupa A. Se pare ca cei care au grupa B se afla pe undeva la mijloc.

4. Bacteriile aflate pe suprafate pielii reprezinta o atractie pentru tantari. 

Un studiu demonstra ca in functie de tipurile si volumul de bacterii care se gasesc in mod natural pe pielea omului unele persoane atrag tantarii mai mult decat altele.

Cercetatorii au descoperit in cadrul experimentului ca un numar mare din putine specii de bacterii faceau ca pielea sa fie preferata de tantari. Dimpotriva, un numar mare din mai multe specii de bacterii faceau ca pielea sa fie ocolita de insecte.

Aceasta poate fi explicatia pentru care tantarii ne pisca mai ales de glezne si de picioare. Sursa: protv.ro

Ultimile din

Mergi la SUS