Zona din Romania care se bate de la egal la egal cu Alpii elvetieni! Peisajul iti taie respiratia!

in Diverse de

Multi dintre romani evadeaza la sfarsit de saptamana pe Valea Prahovei, insa putini dintre noi stiu ca in Romania exista un loc in care cantitatea de ozon este comparabila cu cea din Alpii elvetieni.

Este vorba despre Colibita, o localitate de pe Valea Bistritei, aflata la o altitudine de 900 de metri, intre Muntii Bargau si Muntii Calimani.  Valoarea concentratiei maxime de ozon masurata in Colibita este de 90 micrograme/m3. Valoarea medie in Romania este de 72,6 micrograme/m3.

Pe langa aerul curat pe care il pot respira turistii, Colibita mai ofera si locuri de plaja la malul apei lacului de acumulare cu acelasi nume.

In zona se pot face si excursii, drumetii montane, ciclism, caiac, alpinism sau pescuit de pastrav, clean sau caras. Zona are si o reputatie turistica istorica. Intre 1923 si 1975, Colibita a fost o statiune balneoclimaterica, insa a fost desfiintata dupa ce s-a luat decizia sa se faca lacul de acumulare.

In urma cu aproximativ 10 ani, in Colibita era in jur de 50 de case ale localnicilor. Acum sunt in jur de 400 de case de vacanta, pensiuni si vile, scrie observator.tv.

Pe malul lacului a fost construit si un complex turistic, unde o noapte de cazare costa 70 de lei, in timp ce un bungalow de lux cu vedere la lac costa in jur de 450 de lei.