Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

VREMEA O IA RAZNA! Toată România va fi afectată până la 14 mai

in ExtraNews de

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au anunţat cum va fi vremea în săptămâna 8-14 mai.

Astfel, valorile termice au scăzut încă de duminică şi vor urca doar în weekendul viitor, în intervalul 14-15 mai.

Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 22 de grade Celsius, iar minimele între 5 și 13 grade; cerul va fi înnorat temporar vor fi averse însoțite și de descărcări electrice în Transilvania, Moldova, Muntenia și Dobrogea.

Noaptea, în Carpații Orientali,  precipitațiile pot fi și sub formă de lapoviță și ninsoare, în timp ce vântul va sufla slab și moderat la munte și în sud-vestul țării.

În Bucureşti, va ploua și se vor semnala descărcări electrice, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Maximele vor fi mai scăzute decât în ziua precedentă şi se vor ajunge în jurul valorii de 20 de grade.

Pentru marţi, temperatura aerului va continua să scadă, iar în cea mai mare parte a țării vremea va fi mai rece decât de obicei. Maximele vor fi cuprinse, în general, între 10 și 20 de grade Celsius, iar minimele între -1 și 11 grade. Va ploua local în sudul și centrul țării și izolat în rest. Pe suprafețe mici se vor semnala descărcări electrice și cantități de apă mai însemnate. Noaptea, vor mai fi înnorări și ploi în sudul și estul teritoriului, iar în zona montană înaltă, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Spre sfârșitul intervalului, în Maramureș, Transilvania și în vestul ţării, vor fi condiții de producere a brumei.

În Capitală, vremea va fi răcoroasă, cerul va avea înnorări, iar temporar va ploua și vor fi descărcări electrice. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade Celsius, iar minimă va fi de 7…8 grade.

Miercuri, toate regiunile vor fi afectat de vremea rece, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul zilei. Izolat, mai ales în sud și sud-est, va mai ploua slab, iar la munte, va fi lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla mai puternic în zona montană. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 și 19 grade Celsius, iar cele minime între -2 și 8 grade. Vor fi valori mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali. Spre sfârșitul nopții, în nord și centru și în zonele deluroase din rest, se va semnala bruma.

În Bucureşti, vremea va fi rece, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul zilei. Şanse scăzute de ploaie, vântul va sufla slab și moderat, iar maximele vor fi de 13…14 grade, în timp ce minimele nu vor depăşi 3…5 grade.

Joi, vineri şi sâmbătă, vremea se va încălzi semnificativ, dar probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jumătatea nordică a țării. Şi în Bucureşti, vremea se va încălzi semnificativ şi probabilitatea de ploaie va fi redusă.

Ultimile din

Mergi la SUS