Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Vreme capricioasă în mare parte din țară! Unde va ninge în următoarele zile

in ExtraNews de

Vremea este destul de capricioasă la începutul acestei săptămâni. Vor fi ploi, ninsori şi intensificări ale vântului, iar maximele nu vor mai trece de 10 grade Celsius.

Luni, precipitaţiile se vor concentra în interiorul arcului carpatic, conform ANM. În zonele joase de relief, acestea vor fi sub formă de ploaie şi, trecător, lapoviţă, iar la munte vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări în sud-vestul teritoriului, dar şi pe creste, unde se vor înregistra rafale de peste 70km/h. Valorile de temperatură, în scădere faţă de cele din ultimele zile, vor fi cuprinse între 2 grade în estul Transilvaniei şi 10 grade Celsius în sud.

Cum va fi vremea marți

Marți, înnorările vor fi accentuate în vestul, centrul şi nordul ţării.

Va ninge în cea mai mare parte a Transilvaniei şi Maramureşului, iar în Banat, Crişana şi nordul Moldovei vor fi reprize de ploaie în care se vor amesteca şi câţiva fulgi de zăpadă. Aspectul se va îndrepta treptat de miercuri, astfel că şi temperaturile vor începe să crească. La mijlocul săptămânii, maximele se vor situa între 5 grade, în depresiunile intramontane, şi 15 grade, Celsius în sud-vest.

Iarnă autentică la munte

Meteorologii anunţă trei zile de iarnă autentică în zona de munte. Totuşi, cele mai abundente ninsori vor cădea abia marți, iar vântul intens va viscoli şi spulbera stratul de zăpadă care se va depune. În ceea ce priveşte valorile maxime de temperatură, acestea vor rămâne negative în majoritatea staţiunilor.

Sursa: libertatea.ro

Ultimile din

Mergi la SUS