„Vreau să vorbesc cu Angela!” Ce trebuie să faci dacă auzi asta într-un bar in Romania

in ExtraNews de

Victimele abuzurilor în cluburile sau barurile din centrul Bucureștiului vor avea un cuvânt de siguranță, pe care îl vor spune atunci când cer ajutor. Personalul din aceste locații va fi instruit să recunoască atunci când cineva este agresat, în momentul în care aude cuvântul „Angela”. Până acum acest cod a fost folosit în mai multe țări din Europa dar și în Australia și a avut rezultate.

Dacă cineva vine la dumneavoastră și spune că vrea să vorbească cu Angela, de fapt are nevoie de ajutorul Poliției. Angajații barurilor și cluburilor din Centrul Vechi au fost instruiți să recunoască un cod prin care un client care este agresat de cineva să ceară ajutorul foarte simplu. Tot ce trebuie să facă persoana aflată în pericol este să pronunțe cuvântul „Angela”.

Alexandra Dinu – jurnalist Digi24: Dacă persoana din fața mea este agresivă și nu mă lasă să mă ridic de la masă este imposibil să cer ajutorul cuiva cu telefonul. Așa că este mai ușor, când vine ospătarul, să îi sugerez discret că vreau să vorbesc cu Angela.

Inițiatorii proiectului spun că în primul rând victimele trebuie să conștientizeze că se află în pericol, chiar dacă agresorul este cineva cunoscut.