Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

VIDEO! Miliardarii își injectează sânge de la adolescenți pentru a „întineri”. Cât costă o procedură?

in Diverse/Stiinta de

Persoanele foarte bogate, miliardarii americani, recurg la o metodă care, conform studiilor, îi poate feri de îmbătrânire și toate problemele de sănătate specifice vârstei.

Peste 100 de persoane au primit transfuzii de sânge de la persoane mai tinere la o clinică din San Francisco. Fiecare pacient a plătit 8.000 de dolari.

În ce constă procedura? Pacientul care vrea să-și încetinească îmbătrânirea este injectat cu doi litri și jumătate de plasmă luată de la persoane tinere, potrivit BBC. Plasma este  lichidul care rămâne din sânge, după ce alte celule au fost eliminate.

Jesse Karmazin, un om de știință în vârstă de 32 de ani, care a fondat clinica din SUA, a declarat că rezultatele inițiale ale pacienților săi au fost încurajatoare.

„Ar putea îmbunătăți lucruri precum aspectul fizic, diabetul, funcționarea inimii sau memoria. Acestea sunt toate aspecte care au o cauză comună: îmbătrânirea. Nu pot încă să spun că va oferi nemurirea, dar cred că se apropie foarte mult”, a explicat Jesse Karmazin.

Un studiu recent a demonstrat că plasma oamenilor tineri are un efect de întinerire atunci când este injectată în șoarecii bătrâni.

Sunt și  cercetători care nu consideră relevant experimentului lui Karmazin și au invocat probleme de ordin etic.

„Nu există o dovadă clinică a faptului că tratamentul este benefic”, afirmă Tony Wyss-Coray, profesor neurolog la Stanford.

Criticii au invocat și pericolele la care se expun oamenii în cazul oricărei transfuzii (urticarie, probleme cu plămânii și infecții).

Oamenii vor să creadă că sângele celor tineri redă tinerețea, deși nu avem încă dovada că funcționează la oameni și nu înțelegem mecanismul pentru care șoarecii au întinerit”, declară Wyss-Coray, cercetător în cadrul MIT. Sursa: digi24.ro


Ultimile din

Mergi la SUS