Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

VIDEO LIVE! Proteste de amploare în Bucureşti, în ţară şi în diaspora. Centrul Bucurestiului blocat

in ExtraNews/Politic de

Balbaiala guvernantilor si masurile anuntate in ultima vreme de Executiv i-au adus pe romani la capatul rabdarii.

Proiectul de modificare a Legilor Justitiei si masurile fiscale anuntate recent sunt doar doua dintre motivele pentru care oamenii vor sa iasa sa protesteze.

Grupuri de sute de persoane se alătură celor peste 4.000 de oameni strânşi deja în Piaţa VictorieI.

Brigada Rutieră a Capitalei a luat decizia de a restricţiona traficul pe Bulevardul Aviatorilor, de la Monumentul Eroilor Aerului, dar şi pe Bulevardul Kiseleff de la Strada Arhitect Ion Mincu.

Sute de protestatari s-au adunat în Piaţa Victoriei din Capitală începând cu ora 18.00, ora de debut a protestului faţă de modificările la legile justiţiei, iar oamenii continuă să se strângă. Jandarmii au montat garduri şi, deocamdată, circulaţia rutieră se desfăşoară normal. Oamenii care s-au adunat în faţa Guvernului folosesc vuvuzele, steaguri şi pancarte şi scandează împotriva Guvernului şi a partidelor aflate la guvernare, transmite Hotnews.ro.    Şi la Cluj Napoca s-au adunat în jur de 300 de persoane în centrul oraşului.

„Proiectul de modificare a Legilor Justiţiei a ajuns deja în Parlament şi urmează să fie supus dezbaterii şi votului în plen. Inspecţia Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiţiei. Numirea procurorilor-şef de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România şi cetăţenii ei. Ne putem lua adio de la o justiţie independentă. Nu suntem singuri în această luptă. De la Magistraţi la Preşedinte şi Comisia Europeană, cu toţii s-au poziţionat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acţioneze şi să nu legitimeze încercarea corupţilor de a controla Justiţia”, se arată pe paginile de Facebook ale evenimentelor.


Ultimile din

Mergi la SUS