Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

VIDEO! Lider politic prins in flagrant intr-un caz de luare de mita! „Ce-i in plicul ala?”

in Politic de

DNA a dat publicitatii imagini din timpul retinerii fostului presedinte al Consiliului Judetean Arad, Nicolae Iotcu. Acesta a fost prins in flagrant in timp ce incasa o spaga de 10.000 de euro.

Flagrantul a avut loc in iulie 2015.Nicolae Iotcu este intrebat de procurorul de caz de ce a aruncat din mana, pe capota masinii, plicul cu bani.

Iotcu a evitat sa atinga plicul in care erau 10.000 euro, iar cand a fost intrebat ce e cu banii a ridicat din umeri si a sustinut ca „s-a speriat”.

Nicolae Iotcu a fost condamnat, in prima instanta, de catre magistratii Tribunalului Timis, la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta in cazul unui contract pentru Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad, in vreme ce ceilalti doi inculpati din dosar au fost condamnati cu suspendare.

Lui Iotcu i se va reduce din pedeapsa perioada retinerii, a arestului preventiv si a arestului la domiciliu.

In acelasi dosar, fostul director tehnic al Consiliului Judetean Arad, Adrian Nedelciu, a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare pentru trafic de influenta. Si reprezantantul companiei medicale, Alin Patrascu, acuzat de cumparare de influenta, a fost condamnat la 1 ani, 9 luni si 10 zile cu suspendare.


Mergi la SUS