Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

VIDEO. Justiția blocată de grefieri. Nu renunță la Pensia Specială. Protestele continuă.

in ExtraNews de

Grefierii protestează, luni și marți, față de modificările care vizează pensia de serviciu și anunță că vor intra în instanțe doar pentru judecarea cauzelor urgente și a dosarelor cu arestați. Luni, în intervalul orar 10.00-12.00, și marți pe durata întregii zile, va fi întreruptă activitatea.

”La solicitarea şi în reprezentarea a peste 6000 de membri de sindicat – personal auxiliar de specialitate din instanţe şi parchete, alcătuit din: grefieri, grefieri-arhivari, grefieri-registratori, grefieri documentarişti, grefieri statisticieni şi specialişti IT – care reprezintă cea mai numeroasă categorie profesională din sistemul de justiţie.

Faţă de iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care reglementează dreptul la pensia de serviciu a grefierilor în sesiunea extraordinară a Parlamentului României din data de 28 ianuarie 2020.

Luând act de hotărârile adoptate de Adunările generale ale magistraţilor din cadrul mai multor instanţe judecătoreşti şi parchete din ţară.
Având în vedere hotărârile luate în cadrul Adunărilor locale sindicale din data de 23 ianuarie 2020.

În contextul organizării unei întrevederi cu prim-ministrul României, domnul Ludovic Orban, în data de 28 ianuarie 2020 şi în raport de concluziile ce se vor desprinde în urma acestei întâlniri, emitem prezentul.

https://youtu.be/jQFptlAV888

Mergi la SUS