Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

VIDEO. APELUL DISPERAT AL UNUI MEDIC, PENTRU PACIENȚII CU DIABET! „Suntem derutați, indignați, revoltați.”

in ExtraNews/Sanatate de

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu a prezentat pe Facebook mesajul de la doamna doctor diabetolog din Cluj, Mădălina Indre, care luptă să își protejeze pacienții cu diabet care sunt foarte expuși la infecția cu COVID 19

APEL DISPERAT PENTRU PACIENȚII CU DIABET!

Către Casa Națională de Asigurări,

Acesta este mesajul pe care l-am primit ieri de la doamna doctor diabetolog din Cluj, Mădălina Indre!

Acest medic luptă să își protejeze pacienții cu diabet care sunt foarte expuși la infecția cu COVID 19!!!

O felicit din toată inima!

Rog reprezentanții Casei de Asigurări să ia măsuri urgente în așa fel încât medicii să poată emită rețete online și să își poată consulta pacienții prin telefon, on line sau telemedicină!

NU MAI PUNEȚI PACIENȚII CRONICI PE DRUMURI!

„Bună ziua. Sunt dr. Mădălina Indrie (diabetolog, Cluj),

Am stat mult pe gânduri dacă să vă aduc în vedere problema de mai jos, însă întrucât nu am un răspuns de la nici o instituție (CAS Cluj, Colegiu) de peste 72 de ore, mă văd nevoită sa indrept disperarea mea și a colegilor mei spre alte direcții.

Noi, medicii din ambulator avem nevoie imperios să putem face serviciile medicale fără cardul de sănătate!!!

Peste 90% din pacienții noștri cu diabet sunt în vârstă cardiovasculari, cu patologie pulmonară , cu obezitate.

Să-i scoți din casă acum ca să plimbe afurisitul de card la consult este cel mai puțin înțelept lucru!!!

Li se transmite peste tot mesajul să stea în casă, însă bieții de ei sunt nevoiți să vină să-și ia tratamentele cronice.

Fără card am putea face consultul și rețeta telefonic, să trimitem rețeta direct la farmacie, sau dacă vine după ea (pacient sau aparținători) pot sta în cabinet 30 sec și nu se întâlnesc unul cu altul).

CNAS a dat un comunicat luni, care a apărut în Monitorul Oficial marți, care evident are o exprimare ambiguă, însă nu-ți trebuie mult efort să-l înțelegi și să-l direcționezi către spiritul nevoilor de acum.

Unele Case Județene au avut mintea si curajul de a transmite mai departe medicilor instrucțiune clară se pot face consultații fara card. E vorba de Sibiu, Alba Galati!!!

Celelalte case nu-si asuma nimic!!!

La Cluj am primit mesaje verbale contradictorii si nimic oficial.

Așteptăm de marți.

Am contactat Colegiul Medicilor, aceeași tăcere.

Suntem derutați, indignați, revoltați.

Nu suntem juristi sînțelegem pe deplin și să ne asumăm un text de lege.

Nu știm ce să mai facem!

Aveți un sfat pentru noi?”

Daca va permite timpul, ne putem auzi si la telefon in orice moment spuneti. Multumesc”

APEL DISPERAT PENTRU PACIENȚII CU DIABET!Către Casa Națională de Asigurări,Acesta este mesajul pe care l-am primit ieri de la doamna doctor diabetolog din Cluj, Mădălina Indre!Acest medic luptă să își protejeze pacienții cu diabet care sunt foarte expuși la infecția cu COVID 19!!!O felicit din toată inima!Rog reprezentanții Casei de Asigurări să ia măsuri urgente în așa fel încât medicii să poată emită rețete online și să își poată consulta pacienții prin telefon, on line sau telemedicină!NU MAI PUNEȚI PACIENȚII CRONICI PE DRUMURI!"Bună ziua. Sunt dr. Mădălina Indrie (diabetolog, Cluj), Am stat mult pe gânduri dacă să vă aduc în vedere problema de mai jos, însă întrucât nu am un răspuns de la nici o instituție (CAS Cluj, Colegiu) de peste 72 de ore, mă văd nevoită sa indrept disperarea mea și a colegilor mei spre alte direcții.Noi, medicii din ambulator avem nevoie imperios să putem face serviciile medicale fără cardul de sănătate!!!Peste 90% din pacienții noștri cu diabet sunt în vârstă cardiovasculari, cu patologie pulmonară , cu obezitate. Să-i scoți din casă acum ca să plimbe afurisitul de card la consult este cel mai puțin înțelept lucru!!! Li se transmite peste tot mesajul să stea în casă, însă bieții de ei sunt nevoiți să vină să-și ia tratamentele cronice. Fără card am putea face consultul și rețeta telefonic, să trimitem rețeta direct la farmacie, sau dacă vine după ea (pacient sau aparținători) pot sta în cabinet 30 sec și nu se întâlnesc unul cu altul).CNAS a dat un comunicat luni, care a apărut în Monitorul Oficial marți, care evident are o exprimare ambiguă, însă nu-ți trebuie mult efort să-l înțelegi și să-l direcționezi către spiritul nevoilor de acum. Unele Case Județene au avut mintea si curajul de a transmite mai departe medicilor instrucțiune clară se pot face consultații fara card. E vorba de Sibiu, Alba Galati!!!Celelalte case nu-si asuma nimic!!! La Cluj am primit mesaje verbale contradictorii si nimic oficial. Așteptăm de marți. Am contactat Colegiul Medicilor, aceeași tăcere. Suntem derutați, indignați, revoltați.Nu suntem juristi sînțelegem pe deplin și să ne asumăm un text de lege.Nu știm ce să mai facem! Aveți un sfat pentru noi?"Daca va permite timpul, ne putem auzi si la telefon in orice moment spuneti. Multumesc"

Publicată de Emanuel Ungureanu – Deputat USR pe Luni, 23 martie 2020

Ultimile din

Mergi la SUS