Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Vești excelente pentru turiștii din România! Prima stațiune exotică din România, în care turiștii se vor caza în căsuțe suspendate deasupra Dunării va fi deschisă în curând

in Diverse de

Vești excelente pentru turiștii din România. În Banat, în Clisura Dunării va fi deschisă prima stațiune exotică din țară, în curând. Pentru început, 15 căsuțe suspendate deasupra Dunării vor putea fi închiriate de persoanele care au nevoie de câteva zile de relaxare.

Stațiune exotică într-un peisaj de vis

Ineditul sat plutitor a fost realizat în localitatea Berzasca din județul Caraș-Severin, într-o zonă cu un peisaj de vis. Astfel, turiștii care se cazează în locuințele cu totul speciale vor fi treziți dimineața de zgomotul păsărilor care zboară deasupra Dunării și de gălăgia produsă de broaște.

Mai mult, casele sunt construite la aproximativ 20-30 metri de mal și au vedere spre Dunăre și spre pădurea de un verde superb din Serbia, potrivit pressalert.ro.

Turiștii care se cazează în satul lacustru unic în România vor putea să își bea cafeaua dimineața sau să ia masa chiar pe terasa căsuței, deasupra Dunării.

O noapte deasupra apei, într-o astfel de căsuță, va costa aproximativ 200 lei.

Fiecare căsuță rustică este din lemn și este alcătuită dintr-o baie, o mini-bucătărie și un living în care va fi montat și un televizor. Apoi, se urcă pe o scară în dormitor, care este dotate și cu un aparat de aer condiționat. Căsuțele sunt legate între ele prin pontoane.

În acest sfârșit de săptămână, toate cele 15 locuințe rustice erau realizate. Băile erau amenajate, la fel și dormitorul și mini-bucătăria. De asemenea, și mobilierul era adus în fiecare casă, doar mai este nevoie de curățenie și de montarea lui. Prin urmare, se estimează că în aproximativ o lună, locuințele rustice vor putea fi închiriate.

Excentrica investiţie din judeţul Caraş-Severin este posibilă în cadrul unui proiect intitulat „Dreptul la Dunăre”, derulat cu bani europeni, în valoare de aproximativ două milioane de lei. În total, în localitatea Berzasca vor fi realizate 30 de astfel de căsuţe, care vor forma două insule, Egreta şi Pelicanul. Astfel, în oglindă cu complexul de 15 căsuțe, va fi mai construit încă unul identic, iar în mijlocul lor vor fi amenajate două piscine, una pentru adulți și una pentru copii, dar și un restaurant. De asemenea, în cadrul proiectului „Dreptul la Dunăre”, în satul lacustru de pe Clisura Dunării vor exista şi alei de promenadă, un port turistic, o pistă de biciclete şi un punct de belvedere.

Afla mai multe pe viatalimpede.ro

Ultimile din

Mergi la SUS